Zaterdag 2 op koers voor periodetitel

MG0C.jpg

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag gewonnen van Argon Mijdrecht 2 en blijft aan kop in de derde periode. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team van trainer Le Grand een voorsprong van een punt op Volendam en De Bilt en twee op Odin’59.

Ajax_zat_2_Argon_2

Verslag: Rob

Ajax begon sterk aan het duel met Argon, al na 5 minuten bereikte een kopbal van Hoogland de behendige Cijntje die deze buitenkans niet onbenut liet (1-0). In de fase hierna drong Ajax wel aan, maar tot een echte kans kwam het vooralsnog niet. Argon beperkte zich tot verdedigen en had na bijna een kwartier alleen een mogelijkheid uit een vrije schop die echter eenvoudig in de handschoenen van keeper Moen belandde.

MG0B.jpg

Na 20 minuten was het weer raak toen Van der Kuijl de diepte in werd gestuurd en de bal fraai over de doelverdediger in het net deponeerde (2-0). Tien minuten voor de pauze volgde bijna het antwoord van Argon toen een afgemeten voorzet van de flank door een speler hoog over het doel van Moen werd geschoten.
Zo was de wedstrijd duidelijk nog niet beslist, zeker niet als we het duel in Mijdrecht nog konden herinneren waar Ajax een riante voorsprong uit de vingers liet glippen.

MG0L.jpg

De eerste kans na de rust was meteen al voor Argon toen een speler de buitenspelval omzeilde, maar keeper Moen knap redde. Sowieso speelde de formatie uit Mijdrecht in de 2e helft meer de lange bal naar voren in de hoop daarmee de Ajax defensie te kunnen verrassen. Na een kwartiertje zagen we een grote mogelijkheid voor Streekstra alleen voor de keeper maar de middenvelder raakte de bal niet vol waardoor de doelverdediger van de gasten redding kon brengen.

MG0h.jpg

Na 26 minuten moest Joren aan de noodrem trekken bij een doorgebroken Argonaut en kreeg direct rood. De toegekende vrije trap kwam tegen de lat en stuiterde weer het veld in. De organisatie bij Ajax was achterin even zoek en dus moest Moen redding brengen toen twee spelers van Argon vrij op hem af kwamen.

MG0i.jpg

Ajax stond zwaar onder druk en af en toe was het kantje boord achterin, maar 5 minuten voor tijd maakte Streekstra aan alle onzekerheid einde toen de middenvelder de ruimte achter de achterhoede prima benutte voor de 3-0. Dat Argon daarna nog tot 3-1 terug kwam was meer voor de statistieken omdat Ajax de verdiende overwinning uit het vuur sleepte.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share