voorbeschouwing Kozakken Boys – Ajax

Ajax gaat zaterdag op bezoek in Werkendam bij Kozakken Boys. Nog zes wedstrijden hebben de Ajacieden om zich volgend seizoen nog steeds hoofdklasser te mogen noemen. Van die zes zijn er nog twee thuiswedstrijden (Sparta Nijkerk en DOVO) en maar liefst vier op vreemde bodem (na Kozakken Boys volgen nog bezoeken aan Volendam, Jodan Boys en Zwaluwen ’30).

HostanyImage

Rene Biesot in actie tijdens het thuisduel tegen Kozakken Boys

Maar zoals gezegd eerst Kozakken Boys. De laatste jaren zijn het geen al te hoogstaande duels tussen beide teams en dikwijls wordt een remise overeengekomen. Zo ook in de heenwedstrijd dit seizoen. De Werkendammers kwamen via een benutte strafschop vlak na rust op voorsprong, terwijl vlak voor tijd de gelijkmaker viel. Afgelopen seizoen werd het op sportpark De Zwaaier 1-1. Momenteel is Kozakken Boys koploper van het rechterrijtje en doet er verstandig aan om toch nog een paar punten aan het totaal toe te voegen om niet in de slotfase van deze competitie onnodig in de problemen te komen. Daarnaast is er nog een (derde) periodetitel te vergeven. Hoewel Volendam afgelopen weekend te sterk was heeft Kozakken Boys dit nog niet uit het hoofd gezet. Scheidsrechter de heer An Dijkstra (Oosterwolde) fluit om 14.30 uur voor de aftrap.

Share