Veteranen (35+) schrijven historie op weg naar bekerfinale

1718bus_finale

De Ajax Veteranen (35+) haalden vorige week zaterdag op glorieuze wijze het kampioenschap binnen met de 20e overwinning op rij. Meteen hierna hadden onze “golden oldies” zichzelf een nieuwe uitdaging opgelegd op weg naar de bekerfinale en hopelijk de dubbel. Doel was namelijk ook de laatste twee competitiewedstrijden winnend af te sluiten om zo voor de tweede keer in de geschiedenis van de zaterdagafdeling (de eerste keer was de Zaterdag 1 in hun debuut seizoen 1983-1984 met 20 overwinningen in even zoveel wedstrijden) alle competitiewedstrijden te winnen. Op voorhand best nog een uitdaging, want de nummer 2 en 3 uit de competitie moesten daarvoor verslagen worden. De grootste uitdaging werd vorige week woensdag geklaard door Real Sranang, het enige team dat in de slipstream van onze mannen kon blijven, met 3-0 te verslaan. Ook De Meteoor moest afgelopen zaterdag eraan geloven. Met een 0-3 zege werd het aan de kant gezet voor een met goud geschreven plekje in de annalen van de zaterdagafdeling. Nog unieker wordt het als we alle officiële wedstrijden erbij pakken, want met de beker erbij (waarin je uiteraard alleen kan winnen of verliezen, eventueel na penalty’s in de knockout fase) zijn het er zelfs 29 op rij.

Zaterdag 2 juni, als stadgenoot SDW wacht in de finale op het terrein van Legmeervogels, kan een uniek seizoen zelfs “out of this WORLD” worden. Naast het hopelijk pakken van de beker en dus de dubbel wordt dan ook het unieke record van alle 30 wedstrijden winnend afsluiten behaald. Heren veteranen zet hem op ! Tijd om nog meer geschiedenis te schrijven.

tekst: Paul
foto: Jacques Kattenburg

Share