competitie: Spakenburg – AJAX 2-0 (update: meer foto’s)


Verslag: Marcel

Het lente zonnetje scheen over het veld en het was uitstekend voetbalweer, kortom alles leek koek en ei…… nou ja Spakenburg … dat worstelt met zijn vorm en Ajax dat vanmiddag met 3 wissels op de bank zat, allen afkomstig van de Zaterdag 2. Dit alles door de blessures van Alex de Bruijne en Kevin van Baarlen en de schorsingen van Paul Michielsen en Furghill Lie a Kwie. Dus buiten de kopzorgen als het gaat om handhaving had trainer Constantijn Schouten de nodige puzzeluurtjes erop zitten om elf namen op papier te zetten.

De start van de wedstrijd was lauw alhoewel…duels tussen Spakenburg en Ajax zijn altijd wedstrijden met passie en strijd. Zo ook deze beginfase want moesten de Ajax verdedigers niet al in de 9e minuut een bal van de lijn halen? En was het niet zo dat 2 minuten later Siver Abdulrahman verwoestend uithaalde en de bovenkant van de lat raakte met zijn schot van net buiten de zestien ? Maar dan hebben we ook de twee grootste wapenfeiten eigenlijk al vermeld van de verder matige eerste helft. Ajax mocht van Spakenburg veelvuldig aan de bal zijn en dat moet gezegd worden: Ajax toonde opnieuw lef en brutaliteit en had buiten respekt geen ontzag voor Spakenburg dat op papier natuurlijk de betere ploeg is.

Kortom Ajax deed weer niet onder voor zijn direkte tegenstander, maar zoals het hele seizoen vonden de vaak aardige aanvallen die dan met name over rechts werden ingeleid voorin geen vervolg. Hoe ijverig onze voorwaartsen ook weer waren een echte vuist konden we weer niet maken en zo beleefden de ruim 800 toeschouwers niet echt een aardig duel, ook omdat Spakenburg absoluut niet de vorm had en meer met zich zelf worstelde dan met Ajax. Het is ook niet verwonderlijk dat scheidsrechter Van Wijk na 45 minuten af floot met een 0-0 ruststand.

Na rust in eerste instantie het zelfde spelbeeld, maar ondanks dat Ajax relatief makkelijk op de been bleef voelde je dat Spakenburg wat meer in zijn mars had na de thee en in de 56e minuut was het Salim Amerzgiou die Dennis van der Kraan deed strekken naar de hoek. Het was wel een signaal dat Ajax meer en meer op zijn tellen moest gaan passen.
Dat alles werd maar weer eens geillustreerd in de 66e minuut toen een Spakenburg aanvaller in de sandwich werd genomen en een logische penalty het gevolg was. Maar het geluk lachte Ajax toe. Het was Duncan van Moll die via de paal de bal niet in het net zag verdwijnen en zo bleef de 0-0 op het bord staan, maar de speldenprikjes van Spakenburg werden zo langzamerhand nu wel met HOOFDLETTERS geschreven. Zo kwam Ajax opnieuw goed weg in de 75e minuut toen Salim Amerzgiou scoorde maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen probeerde Ajax het absoluut nog wel, met name met schoten van de tweede lijn, maar zonder echt groot succes.

Dat Spakenburg uiteindelijk op 1-0 kwam in de 77e minuut was dus niet echt een verassing. Via een goed opgezette aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van Maurice van der Wilt. Het was voor hem een koud kunstje om van dichtbij de score te openen. Natuurlijk hoopten de Ajacieden in en langs het veld dat er nog een verrassing zat aan te komen, maar het leek wel of heel langzaam de energie uit de lichamen werd gezogen want opnieuw was er geen 100 maar 200 % inzet van de roodwitte strijders en die liet zijn tol eisen in de slotfase.
Spakenburg dat zeker niet brilliant voetbalde had net even dat stukje meer dat Ajax zo vaak niet heeft. Ajax dat moest toezien hoe o.a. Karim Elkaddouri in de 81e minuut nog dicht bij de 2-0 was. En zou die ene aanval dan nog komen…Ajax dat Philip Whien had ingebracht voor extra aanvallende impulsen moest helaas lijdzaam toezien dat de schade ver in blessuretijd nog opliep. Het was Karim Elkaddouri die keurig met zijn hoofd en voorzet afronde nadat die daarvoor dus de nodige kansjes had gemist, 2-0 dus.

Nog zes finales en opnieuw kunnen we gelukkig nog zeggen dat er van alles nog mogelijk is maar oh oh oh wat wordt het een loodzware klus. Wie Ajax zag strijden en voetballen hedenmiddag kan alleen maar zeggen … ,,Petje af “” maar met mooie woorden worden geen punten bijgeschreven en uiteindelijk ging Spakenburg op basis van een betere tweede helft toch als licht verdiende winnaar van het veld.
Volgende week wacht Kozakken Boys in Werkendam. Opnieuw een pittige klus maar met de zelfde passie, beleving en met wat meer aanvallende stootkracht is niets uitgesloten.

Video:

Klik hier voor meer foto’s en hier voor het verslag op de site van Spakenburg.

De opstelling van Spakenburg:
Image Hosting by Picoodle.com

De opstelling van Ajax:

Image Hosting by Picoodle.com

Share