voorbeschouwing Capelle – Ajax

Een lang seizoen komt zaterdag tot een climax. In Alphen a/d Rijn, op het veld van zondag-hoofdklasser Alphense Boys, zal worden beslist wie zich in het seizoen 2018-2019 3e divisionist mag noemen. Voor Ajax zal deze benaming nieuw zijn, voor Capelle blijft deze dan gehandhaafd.

Tegenstander

Capelle kon zich met 35 punten niet meteen veilig spelen in de 3e divisie. Op de laatste speeldag verloor het cruciaal van Spijkenisse (1-2). De nacompetitie wachtte waarin Excelsior ’31 de tegenstander was. De ploeg uit Rijssen, waartegen Ajax dit seizoen in de Hoofdklasse B een gelijkspel en een zege behaalde, werd op eigen veld met liefst 1-4 opgerold. Topscorer Olaf van der Sande (vertrekkend naar Spakenburg) was in dit duel goed voor twee doelpunten. De finale leek bereikt, maar de return bleek een zwaardere kluif dan verwacht. Nu won Excelsior ’31. De 1-2 was echter niet genoeg en dus kon Capelle zich gaan opmaken voor een finale tweeluik met SteDoCo. Ook al zo’n oude bekende van Ajax. Opnieuw won Capelle uit (0-1), maar liet het zich thuis volledig aftroeven getuige de 0-3 nederlaag. SteDoCo naar de 3e divisie en een herkansing voor Capelle.

Historie

De laatste ontmoeting tussen Ajax en Capelle dateert van eind januari 2015. In de toenmalige Topklasse boekte Capelle op een besneeuwd veld een 1-2 zege op De Toekomst. Eerder dat seizoen werd het op sportpark ‘t Slot 0-0. Uit de toenmalige opstellingen komen we nog wat bekende namen tegen. Bij de groenzwarte brigade uit Capelle a/d IJssel zagen we Nick van der Ploeg, Gertjan Rothman, Jamie Jaliens, Frank Karreman en Wilmer Kousemaker in de opstellingen en zij maken nu nog steeds deel uit van de selectie. Bij Ajax zijn Siver Abdulrahman, Lars Middelwijk, Glenn van Zoolingen en Kenneth Misa-Danso de spelers die Capelle nog kennen uit de Topklasse. Huidig assistent-trainer Sergio Cameron was toen overigens nog speler evenals de hoofdtrainer voor komend seizoen Yuri Rose.

Slot

Van oudsher is Capelle een stugge en goed georganiseerde ploeg en dat zal zaterdag op het kunstgras van Alphense Boys niet anders zijn. Op Sportpark De Bijlen is de aftrap om 14:30 uur. De leiding is in handen van scheidsrechter de heer Kevin Puts uit Bunde. Rond 16:30 uur of iets later (bij verlenging) zal bekend zijn wie zich 3e divisionist mag noemen en komt een lang en zwaar seizoen ineens tot einde.

Kom onze mannen steunen ! Ga voor meer info naar www.alphenseboys.nl

Share