voorbeschouwing: Spakenburg – AJAX

Na een weekend rust mogen de Ajacieden zich aanstaande zaterdag opmaken voor het uitduel tegen Spakenburg. Een tegenstander waar je op voorhand al op verheugd. Dat heeft uiteraard alles te maken met de status van de (nog) huidige kampioen van afgelopen seizoen, maar vooral vanuit het verleden. Ondanks dit wisselvallige seizoen en een teleurstellende plek op de ranglijst blijft Spakenburg een begrip in de (amateur)voetbalwereld.


Terry Klokkemeijer (rechts) en Salim Amerzgiou in de heenwedstrijd waarin Spakenburg met 0-1 won

Het huidige seizoen wordt gekenmerkt door opmerkelijke zaken. Allereerst het vertrek van trainer Ton Du Chatinier naar Utrecht (eind oktober 2008) en een duel bij GVVV waarna na enkele schermutselingen een puntaftrek volgde. Daarnaast ook nog zware blessures en tevens nooit verwachte uitslagen op eigen veld. Voor het laatst werd er namelijk gewonnen begin november (4-1 tegen Sparta Nijkerk). Nadien waren “De Blauwen” niet in staat om tegen buurman IJsselmeervogels, DOVO, Volendam, Hoek en GVVV drie punten te vergaren. Van de tien thuiswedstrijden vielen er tot nu toe slechts drie zeges te noteren. Desalniettemin herbergt de huidige selectie ruim voldoende kwaliteit om normaal gesproken om de titel mee te doen. Wellicht dan maar weer volgend seizoen. Daar zullen de Spakenburgers dan ook alle pijlen op richten gezien de aanstaande oprichting van de Topklasse.
Ajax zal gezien de resultaten uit de geschiedenis met weinig illusies richting het vissersdorp afreizen. Echter het balletje is rond, resultaten uit het verleden tellen niet en na de winterstop zijn de mannen van Constantijn Schouten vrij onvoorspelbaar (resultaattechnisch gezien dan) … dus wellicht kan het eerste puntje (het liefst meer) ooit op De Westmaat worden behaald ? In ieder geval zijn ze hard nodig. Scheidsrechter de heer S.A.J. van Wijk uit Nieuw Lekkerland fluit om 15.00 uur voor de aftrap.

Klik hier voor de voorbeschouwing van Spakenburgse zijde.

Share