nieuws: invoering Topklasse

Met ingang van het seizoen 2010-2011 wil de KNVB twee topklassen invoeren. Een op zaterdag en een op zondag. Beiden zullen uit zestien clubs bestaan. Onder deze topklassen blijven de drie hoofdklassen bestaan.
Met ingang van dat seizoen kan een club uit de Jupiler League degraderen naar de topklasse. De kampioen van de topklasse is gerechtigd te promoveren naar de Jupiler League. Indien de kampioen geen gebruik wenst te maken van dit promotierecht dan kan uitsluitend de verliezend finalist gebruik maken van dit promotierecht.
De komende topklassen worden verder besproken in de maand april op de regio- en districtsvergaderingen. Op 6 juni neemt de algemene vergadering (KNVB-bestuur amateurvoetbal) een definitief besluit.
Aan het einde van het komende seizoen (2009-2010) plaatsen de eerste vier clubs zich rechtstreeks voor de topklasse. De nummers vijf en zes spelen om de drie resterende plaatsen. Één plaats wordt gereserveerd voor een club uit de Jupiler League. Tot op heden zijn de meeste clubs uit de zaterdag hoofdklasse (A,B en C) voor. Er zijn wel nog verscheidene vragen die op de vermelde vergaderingen moeten worden besproken.
Klik hier voor de meningen van de zaterdag hoofdklassers.

Share