Ajax naar finale Zuiderzee Cup

OKyb.jpg

Ajax heeft door een 0-2 zege op Huizen de finale van de Zuiderzee Cup bereikt. Tim Plemper (even na rust) en Ricardo Fransberg (in blessuretijd) waren in de tweede helft de doelpuntenmakers in Harderwijk. Urk is zaterdag in de finale de tegenstander. De hoofdklasser won verrassend van gastheer VVOG met 2-3.

Verslag: Rob

OKyH.jpg

De eerste kans was voor Huizen al na een paar minuten toen Buitenhuis een schot losliet dat door keeper Veenboer gestopt werd. Ajax liet zich pas tien minuten later zien met een afstandsschot van Misa Danso dat ook geen doel trof. Ajax werd sterker, zo kopte Adney net naast uit een voorzet van Sterk.

OKyQ.jpg

Daarna volgden nog enkele mogelijkheden, maar ook nu waren de Amsterdammers niet trefzeker. Tien minuten voor rust kreeg Owusu Asare de grootste kans toen hij vrij kon uithalen, maar de rechtsvoor mikte rakelings naast.

OKyd.jpg

Na de pauze kreeg Van der Kuijl al snel een grote kans, maar schoot naast waarna Plemper vlak daarna wel raak schoot (0-1). Main kon de score verdubbelen na 70 minuten, maar kon de keeper van Huizen niet passeren.

OKyj.jpg

Van der Veldt maakte bijna gelijk, maar Ajax doelman Zandwijken keerde zijn inzet bekwaam. Een voorzet van Fransberg werd door Pronk tegen een Huizense verdediger geschoten en zo gingen we met een krappe voorsprong de eindfase in.

OKy2.jpg

Huizen perste er nog een slotoffensief uit, Ajax bleef met kunst en vliegwerk overeind maar scoorde vlak voor tijd nog via Fransberg (0-2) en speelt dus zaterdag a.s. om 15:30 uur finale om de Zuiderzee Cup. Tegenstander is dan Urk dat met 2-3 van VVOG won.

OKy3.jpg

OKy5.jpg

OKy6.jpg

Share