Ajax uitgeschakeld in de beker

OXkw.jpg

De bal rolt weer in een officiële wedstrijd en dus is de wedstrijdbeleving weer terug van tijdelijk weggeweest. Andermaal probeer ik de lezer het gevoel te geven dat de wedstrijd zich opnieuw afspeelt, maar dan op het papier en hopelijk levert dat weer veel leesplezier op dit seizoen.

Wedstrijdbeleving: Marcel

OXyV.jpg

Het was weer een gebruikelijk komen en gaan van vele spelers en dit seizoen ook nog eens met een vernieuwde technische staf met een voorbereiding die slechts bestond uit vier oefenduels. Zou Ajax er klaar voor zijn om het gelouterde Rijnsburgse Boys echt tegenstand te bieden ? Een grootmacht uit het amateurvoetbal in de 2e kwalificatieronde van de KNVB beker, er zijn wel eens eenvoudiger klusjes geweest.

OXyx.jpg

Rijnsburgse Boys liet Ajax binnen 15 seconden bibberen, want direct na de aftrap was het Jeffrey Jongeneelen die een perfecte voorzet gaf die ineens op de pantoffel werd genomen door Joel Tillema (1-0) en zo mocht reserve-doelman Zandwijken (Stephan Veenboer was licht geblesseerd) de bal voor de eerste maal oprapen. Een ieder met een roodwit hart moest even flink slikken, maar tot ieders verbazing was het juist Ajax dat de rug rechte en de “Uien” met fris en gedurfd voetbal tegemoet traden. In de 8e minuut leken de Amsterdammers de gelijkmaker op het bord gebracht te hebben. De goal van Ricardo Fransberg werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Het gaf wel aan dat Ajax zich niet van de wijs had gebracht na de zeer vroege achterstand. Na een kwartier was Ajax opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Ditmaal verdween het schot van Kenneth Misa-Danso net naast. Het gevaar zat hem voor Ajax in die momenten die Rijnsburgse Boys toch logischerwijs kreeg bijvoorbeeld toen even later Frank Tervoert hard en wild overschoot. Zo bleef dus de wedstrijd redelijk in balans met regelmatig meer balbezit voor Ajax.

OXy0.jpg

De 3e divisionist werd helemaal terug in de wedstrijd geholpen in de 28e minuut Kenneth Misa-Danso bij de achterlijn een voorzet gaf die pardoes op de penaltystip hard door Jeroen Spruijt in eigen doel werd geschoten. Doelman van Nieuwkoop was kansloos (1-1). Ajax bleef hierna brutaal meevoetballen en kreeg tot ieders verbazing in de 33e minuut geen penalty nadat Mitchel Burgzorg van achteren werd geattaqueerd binnen de beruchte lijnen. Nee, nog net niet was het gemopper te horen van het thuispubliek op de tribune maar men zag dat Ajax prima overeind bleef. Het miste dan wel de echte stootkracht voorin maar het kreeg toch zijn kansen. Zo ook in de 42e minuut toen Toer Bouwman namens Ajax maar rakelings naast kopte. Het venijn van de thuisclub zat hem in de slotfase toen het via Max Hudepohl en Frank Tervoert tot tweemaal toe achter elkaar niet te missen kans kreeg op een hernieuwde voorsprong. Gelukkig voor Ajax bleef het bij 1-1. De vermakelijke eerste helft liet zo een nauwelijks krachtsverschil zien tussen de tweede en derde divisionist en dus hadden we voldoende vertrouwen om de tweede helft te gaan aanschouwen.

OXmz.jpg

Ajax mocht in die 2e helft wederom vaker de bal hebben, maar de thuisploeg nam toch de leiding weer in de 56e minuut toen Toer Bouwman onbewust een bal verlengde die voor de voeten kwam van Max Hudepohl die van dichtbij de 2-1 scoorde. Het antwoord van Ajax volgde snel en opnieuw was Toer Bouwman de hoofdrolspeler die met zijn kopbal de lat raakte. Ajax werd in de wedstrijd gehouden omdat Rijnsburg maar niet wilde doordrukken. De geduldig opererende equipe van trainer Wilfred van Leeuwen loerde op zijn mogelijkheden en ondanks dat Ajax nog steeds in de wedstrijd zat kwam de thuisclub niet echt in de problemen. Zo bleef Ajax hoop houden op misschien een late gelijkmaker, maar daar maakte Joel Tillema een einde aan in de 85e minuut toen hij de bal in de verre hoek deed belanden na een voorzet van Jeffrey Jongeneelen (3-1).

OXmV.jpg

In de slotfase, toen de concentratie enigszins wat was afgenomen, ontstond er meer ruimte en dat zorgde ervoor dat Rijnsburg af en toe nog wat dreigend werd. Ajax kon inmiddels niet meer de kracht vinden om serieus tegengas te geven en zo kreeg de wedstrijd voor de buitenstander misschien wel de meest logische uitslag, maar wie vanmiddag aanwezig was op sportpark Middelmors moest toch concluderen dat het kwartje toch zo maar de andere kant op had kunnen vallen. Wellicht dat routine misschien de doorslag gaf ? Volgend weekend is de competitiestart in en tegen Noordwijk. Voor trainer Yuri Rose genoeg positieve aanknopingspunten na deze middag, maar het bekeravontuur voor Ajax zit erop.

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Rijnsburgse Boys – Ajax 3-1 (1-1)
Doelpunten: 1. Joël Tillema: 1-0, 29: Jeroen Spruijt (eigen goal) 1-1, 56. Max Hudepohl 2-1, 85. Joël Tillema 3-1
Scheidsrechter: R.J.A. Gansner
Toeschouwers: 800
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Max Hudepohl
Gele kaarten Ajax: Mitchel Burgzorg en Glenn van Zoolingen
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Bart Freke, Jordy Strooker, Joël Tillema (89. Maikey Parami), Bram Ros (72. Wesley Goeman), Jeroen Spruijt (72. Edo Knol), Max Hudepohl, Frank Tervoert en Jeffrey Jongeneelen
Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Jake Wolgarten (50. Edwin Soenarto), Toer Bouwman, Roy Deken, Marijn Sterk, Mitchel Burgzorg (78. Sonny Pronk), Jack van Moerkerk (67. Kevin Owusu Asare), Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Ruben Adneij en Kenneth Misa-Danso

Media:
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag en hier voor de foto’s op de site van Rijnsburgse Boys.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal in de Bollenstreek.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share