Zaterdag 2 bereikt finale Flevocup

1819zee_aja01

Door een 1-3 overwinning op Zeeburgia en een 1-1 gelijkspel tegen DVS’33 2 (met 10 man), heeft Ajax Zaterdag 2 vandaag in Lelystad op doelsaldo de finale van de Flevocup bereikt, waar het Unicum uit Lelystad treft.

1819zee_aja02

In de voorbereiding op de competitie neemt Ajax zat 2 deel aan een toernooi bij sv Lelystad.
De eerste wedstrijd in de poule moest het geheel vernieuwde team van trainer Detlef le Grand het opnemen tegen zondag 1e klasser Zeeburgia 1. Door een hattrick van Ralph Jurka won Ajax 2 met 3-1 van de stadsgenoot en doordat DVS’33 slechts met 1-0 van Zeeburgia had gewonnen, had Ajax in de tweede wedstrijd genoeg aan een gelijk spel om op doelsaldo de finale te bereiken.

1819zee_aja03

De wedstrijd tegen de ploeg uit Ermelo was amper 10 seconde aan de gang of Ajax kwam al op een 1-0 voorsprong: het was Jeremy van Eijsden die een steekpass van Tijs Ernst in een vloeiende beweging over de doelman tilde. DVS’33 kwam deze snelle tegenslag niet meer te boven, maar nadat Rio Uhlenbeek geheel ten onrechte een rode kaart had gekregen, moest Ajax de tweede helft met 10 man de voorsprong verdedigen.
Dat lukte tot een kwartier voor tijd: de spits van de Ermelo’ers kon geheel vrijstaand bij de eerste paal de gelijkmaker scoren. Met wilskracht en een goede teaminstelling wist Ajax het eindsignaal te halen en had de finale bereikt van de Flevo cup die komende zaterdag wordt gespeeld tegen de winnaar van de andere poule: Unicum 1 dat dit jaar uitkomt in de 2e klasse.

Zeeburgia Zondag 1-Ajax Zaterdag 2 (1-3) 18-08-2018 from Ajax Amateurs on Vimeo.

Later meer.

Share