Zaterdag 2 wint oefenduel tegen stadsgenoot Wartburgia (2-5)

OmlO.jpg

Verslag: Rob

Ajax begon deze oefenwedstrijd tegen 3e Klasser Wartburgia in een andere opstelling dan afgelopen weekend, maar was al snel succesvol toen een te zachte terugspeelbal door Celso Uhlenbeek werd opgepikt en prima langs de keeper werd gespeeld (0-1). Wartburgia zette vroeg druk maar kon vooralsnog keeper Le Blanc nog niet verrassen. Tien minuten later een grote kans voor Winter toen Rio Uhlenbeek de bal fraai voorzette, maar de keeper van Wartburgia kon redding brengen.

OmlY.jpg

Op de linkerflank lag regelmatig veel ruimte want even later was het weer Rio Uhlenbeek die een voorzet kon geven waar dit keer Van der Kuijl tegenaan liep, maar wederom was het weer niet raak. In de fase hierna was Ajax wat slordiger waardoor de thuisploeg zich wat vaker in het strafschopgebied van Ajax meldde en de spits een teenlengte te kort kwam om de bal in te tikken. Vlak voor de pauze was het alsnog raak: een speler van Wartburgia werd niet buitenspel beoordeeld en bediende een ploeggenoot op maat, die in de verre hoek raak schoot (1-1) Lang kon de thuisclub niet genieten van deze treffer, want Celso Uhlenbeek kopte vlak daarna raak op aangeven van Sarpong (1-2).

Omln.jpg

Na de pauze zagen we 5 nieuwe gezichten en een ervan (Jurka) schoot in de 49e minuut uit de draai raak (1-3). Vlak voor de tweede drinkpauze reageerde de scheidsrechter niet op het vlagsignaal van ass. scheidsrechter Van Eijsden en kon Wartburgia voor de tweede keer scoren met wederom de geur van buitenspel (2-3).

OmlM.jpg

Het tempo ging omhoog en beide ploegen waren regelmatig slordig waardoor kansen ontstonden, zo was een verkeerde bal van keeper Le Blanc bijna de oorzaak voor de gelijkmaker, maar de doelman maakte zijn fout zelf goed. Even later maakte Jurka zijn tweede van de avond waardoor de marge weer op twee kwam (2-4).

Omlv.jpg

In het laatste kwartier kreeg Ajax nog enkele grote kansen, maar Rio Uhlenbeek, Jurka en Wilhelm konden het net niet vinden. Toch werd het vlak voor tijd nog 2-5 door de derde van Jurka. Zo won Ajax deze onderhoudende oefenwedstrijd tegen een leuke tegenstander en is klaar voor de finale van de Flevocup.

OmlP.jpg

Share