Simpele overwinning Zaterdag 2 in beker

1819afc_aja02

Verslag: Rob

Ajax kwam in deze wedstrijd al snel met de schrik vrij toen AFC de bal in het doel kreeg, maar op advies van grensrechter Van Eijsden werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

1819afc_aja01

Na 9 minuten was het aan de de andere kant wel raak toen Knippenberg de keeper omspeelde en de bal in het doel rolde (0-1). Hierna toonden beide teams initiatief, maar Ajax wist in de 31e minuut de score uit te bouwen (0-2) via Van Roemburg. Vlak voor rust was het bijna weer raak toen de lat werd geraakt en de rebound niet was besteed aan de Ajax verdediger en ook werd de bal in de blessuretijd van de eerste helft naast het doel gemikt.

1819afc_aja03

Na de thee waren de eerste kansen voor de thuisclub, maar doelman Le Blanc wist redding te brengen. Ook Ajax kreeg mogelijkheden uit twee corners achter elkaar maar aan deze kant van het veld bleef het ook onbenut. De frustraties liepen inmiddels bij sommige AFC-ers zo hoog op dat een van hen het zelfs nodig vond om na te trappen, hetgeen de scheidsrechter ontging.

1819afc_aja04

Ajax liet zich niet van de wijs brengen en een kopbal van Klene uit een corner betekende de 0-3. Even later was het zelfs bijna weer raak, maar de keeper van AFC wist de inzet van de Ajax invaller te keren. Inmiddels was de pijp bij de meeste spelers van de thuisploeg wel leeg en zo kon Ajax vrij simpel de overwinning over de streep trekken.

OgAu.jpg
De spelers van Zaterdag 2 moedigden ook het eerste aan

Share