Zaterdag 2 wint ook tweede bekerwedstrijd

1819aja_ars01

Nadat Ajax 2 eerder al gewonnen had van AFC 3 won het vanmiddag ook de tweede bekerwedstrijd van een stadsgenoot: Arsenal 3 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Verslag: Rob

Ajax begon deze tweede bekerwedstrijd voortvarend met een schot van Ernest in de eerste minuut en een bal op de paal door Esajas. Arsenal – dat het vorige duel met liefst 2-5 verloren had van AMVJ, kon er vooralsnog weinig tegenover stellen en in de 12e minuut was het raak:Van Roemburg schoot beheerst in de hoek na een fraaie assist van Rellum (1-0).
Uit het niets was het 6 minuten later alweer gelijk toen een verre uittrap van de doelman door de spits van Arsenal werd opgepikt, die de bal in de verre hoek schoot buiten het bereik van keeper Le Blanc (1-1).

1819aja_ars02

Bijna was het even later weer gevaarlijk met een lange bal op de spits, maar nu had de Ajax goalie het tijdig in de gaten en kwam prima zijn doelgebied uit om zijn verdedigers te assisteren. Vlak voor het half uur stelde Ajax weer orde op zaken toen Van der Steen via een fraaie halve omhaal uit een hoekschop wist te scoren (2-1). Bijna had Klene de voorsprong kunnen uitbouwen, maar zijn inzet trof geen doel. Vlak daarna kon Esajas echter wel simpel raak schieten na een pasklare voorzet van
Van der Steen (3-1).

1819aja_ars03

Na de pauze begon Ajax weer voortvarend met kansen voor onder meer Kohlman en Uhlenbeek maar met kunst en vliegwerk bleef de verdediging van Arsenal overeind. Ook na een uur spelen wist Esajas een voorzet in het zijnet te schieten. De gasten beperkten zich tot sporadische uitvallen, maar konden doelman Le Blanc amper in de problemen brengen en doordat de scherpte bij Ajax een stuk minder was viel er in het tweede bedrijf veel minder te genieten voor de aanwezige toeschouwers. Van Roemburg verliet het veld voor Sarpong.

Vlak voor het laatste fluitsignaal moest Le Blanc nog handelend optreden en werd een bal van de lijn gehaald, maar uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar. In de andere wedstrijd in de poule won AMVJ 2 met liefst 9-1 van AFC 3, dus valt aanstaande zaterdag de beslissing in een rechtstreeks duel met de Amstelveners.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share