Zware nederlaag Ajax 5 maakt einde aan historische reeks

Afgelopen zaterdag speelde Ajax 5 de op papier misschien wel mooiste wedstrijd van het seizoen. DE Klassieker van de klassieke veteranen competitie, Sparta-Ajax oftewel Rotjeknor tegen Mokum, stond op het programma. De leukste slijtageslag ondanks de sentimenten die bij de klassieke veteranen (alleen in de lollige 3e helft is het dollen) meespelen. Want eerlijk is eerlijk … in werkelijkheid zijn die gasten van Sparta hartstikke tof. Echter, na deze zaterdag zijn het nog uiterst vage kennissen van ons !

Wat een stuk minder prettig was, was de orkaan die ons overkwam in Rotterdam. Wij maar denken dat die North Carolina teisterde. Een ontketend S.P.A.R.T.A. speelde onze geliefde Old Heroes helemaal stuk in wat hoogstwaarschijnlijk Sparta ’s beste wedstrijd ever was. Toen de orkaan was gaan liggen stonden de voor Ajax begrippen schrijnende cijfers op het bord van maar liefst 6-1. De ongrijpbare wetten van het voetbal hadden genadeloos toegeslagen. Houston we have a problem ! De Old Heroes waren weer op aarde geland. Waar vorige week vriend en tegenstander (bij de klassieke veteranen heb je geen vijanden) zich afvroeg wie dit Ajax 5 uberhaupt kon stoppen daar gaf Sparta een week later antwoord op en gaven tevens hun titelaspiraties aan. Het betekende voor onze mannen een einde van een opnieuw een unieke reeks van maar liefst 31 ongeslagen wedstijden op rij. De vorige reeks bestond (vanaf wedstrijd nummer 1) namelijk uit 38 wedstrijden. Illuster genoeg werd deze reeks toen ook beëindigd door Sparta. Ondanks de pas derde competitie nederlaag in de 75 wedstrijden van Ajax 5, sinds ze tot de elite van de klassieke veteranen toetraden, is er nu een mooie uitdaging voor onze mannen. Ondanks de pittige cijfers zijn het maar 3 verliespunten en is de competitie nu een ware challenge geworden. Ik kan u, trouwe lezers, alleen maar aanraden naar de eerst volgende wedstrijd van de Old Heroes te gaan. Een getergd Ajax is meestal een heerlijk Ajax om te zien. Jammer voor UVV Black Devils a.s. zaterdag om 14:30 uur op De Toekomst.

Tekst: Paul Buffing

Share