Zaterdag 2 wint eerste thuiswedstrijd


Na de zeperd van vorige week in Leusden heeft Ajax Zaterdag 2 vanmiddag op het eigen Sportpark De Toekomst de eerste overwinning van het seizoen behaald: tegen DOVO 2 werd het 2-1.

Image and video hosting by TinyPic

Verslag: Rob/Andre

Tegen DOVO begon Ajax vanmiddag fel en al na luttele minuten konden we de eerste mogelijkheid noteren toen Knippenberg een voorzet gaf op Klene, die echter keeper Van de Weerdhof niet kon passeren. Binnen 10 minuten was het wel raak toen Uhlenbeek aan de linkerkant goed door ging en via Klene spits Plemper bereikte die met overtuiging de bal in het net joeg (1-0). Even later moest Knippenberg geblesseerd het veld verlaten voor Sarpong.

DOVO bleef ondanks de achterstand volharden in de behoudende speelwijze en zo zagen we pas in de 20 minuut het eerste wapenfeit van de Veenendalers: een schot op doel dat door keeper Van Diggelen eenvoudig onschadelijk werd gemaakt. Van der Steen had uit een corner de mogelijkheid om op doel te koppen, maar ook deze kans was niet raak.

Vlak na het half uur werd Rellum de diepte in gestuurd maar zijn inzet was te slap en kon eenvoudig door doelman Van de Weerdhof gekeerd worden en even later vond ook Klene de sluitpost op z’n weg na een fraaie aanval over veel schijven. Vlak voor de pauze probeerde DOVO nog wat aan de stand te doen, maar de schoten van afstand waren te onnauwkeurigheid en zo gingen we met een krappe voorsprong rusten.

In de rust had trainer Detlef Le Grand de boel nog even op scherp gezet en dat had in de 48e minuut direct effect: een prima lopende combinatie op het middenveld tussen Timo van Roemburg en Nick Klene zorgde ervoor dat de bal bij Rio Uhlenbeek terecht kwam. De linkerspits trok naar binnen en met een strakke schuiver in de verre hoek kwam Ajax op een meer dan verdiende voorsprong (2-0). Dit was het sein voor DOVO om de verdedigende stellingen te verlaten en meer druk op de solide verdediging van Ajax te geven: met lange ballen werd getracht om de snelle spitsen in de ruimte achter de verdediging van Ajax te bedienen.

In de 82e minuut maakte DOVO de aansluitingstreffer na een slordig moment achterin bij Ajax (2-1). Het werd nu een alles of niets wedstrijd: Ajax wankelde en na een ouderwetse scrimmage voor het doel bij de thuisploeg moest de bal tot driemaal toe van de doellijn gehaald worden. In de allerlaatste moment kreeg Tim Plemper nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen: de boomlange spits kreeg vrije doortocht en kon alleen op de DOVO doelman af, die nog net zijn voet de bal tot corner kon verwerken. Tot opluchting van Ajax floot de goed leidende scheidsrechter hierna direct af.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video:

Share