Weer geen winst Ajax in de Bollenstreek

Het wordt hoogtijd dat het kwartje voor het geplaagde Ajax eens de andere kant op valt. Na de thuisduels tegen De Dijk en SJC, waar Ajax (zonder overigens goed voetbal) misschien wel vier punten meer had moeten hebben, zou het vanmiddag dan moeten gebeuren in opnieuw de Bollenstreek waar Ajax eerder tweemaal zijn Waterloo vond in deze competitie.

Image and video hosting by TinyPic

wedstrijdbeleving door Marcel

De start van het duel op het zonovergoten sportpark Ter Specke in Lisse was gerust er weer één in de categorie desastreus. Nadat Ajax al in de 4e minuut werd gewaarschuwd (kopbal) was het in de 6e minuut wel raak. Op rechts gaf Milton Klooster de bal voor die slecht werd weggewerkt waarna niet veel later Luca Tarani de bal opnieuw voorgaf die vervolgens fraai werd binnen gehakt door Mark de Loor. Dat Ajax zijn draai nog niet gevonden had in de openingsfase bleek wel uit het feit dat de Amsterdammers binnen tien minuten al tweemaal geel hadden ontvangen voor noodgedwongen overtredingen. Toch herstelde Ajax zich mondjesmaat en kwam het beter in de wedstrijd te zitten. Dit resulteerde in de 13e minuut meteen al in de gelijkmaker bij de eerste grote mogelijkheid die Ajax kreeg. Het was Kenneth Misa Danso die op tijd diep werd gestuurd door Roy Deken, diagonaal voor doelman van der Zwet verscheen en vervolgens beheerst de 1-1 binnenschoof.

1819lis_aja06

Na deze gelijkmaker raakte dit duel wel meer in balans. Zonder groots voetbal werd het een interessante ontmoeting waarin Ajax in de 27e minuut andermaal weer slordig was en eigenlijk de thuisclub weer in het zadel hielp. In de korte hoek verschanste Luca Tarani uiteindelijk doelman Veenboer en kon Ajax opnieuw gaan beginnen aan een inhaalrace. In het restant van de eerste helft, waar FC Lisse af en toe dreigend werd met vooral snelle uitbraken, leek het erop dat Ajax aardig mee deed maar ondertussen werden de Amsterdammers opnieuw gewezen op het gebrek aan doortastendheid en wat gogme. Het spel van Ajax was te voorspelbaar en de defensie van de thuisclub kon zo regelmatig ook genieten van het najaarszonnetje.

Na rust kwam het duel na een kwartier echt weer op gang nadat Milton Klooster de 3-1 op zijn schoen had (redding Veenboer). Ajax, met invaller Sonny Pronk, werd gaandeweg brutaler en gooide alle schroom van zich af. Het zette de thuisclub regelmatig onder druk en dat resulteerde in de 64e minuut in een strafschop voor Ajax nadat Jack van Moerkerk door Leroy Oehlers onderuit werd geduwd. De grensrechter bracht scheidsrechter ter Brake echter op andere gedachten en legde de bal vervolgens net buiten het strafschopgebied. Een bizarre beslissing zoals u kunt zien uit de tv-beelden alleen al omdat de leidsman dichterbij stond dan de grensrechter. De prima vrije trap die volgde van Marijn Sterk werd door doelman van der Zwet fraai overgetikt.

Ajax was ondertussen meer en meer energiek, won zijn duels, zat er bovenop en met name aanspeelpunt Sonny Pronk zorgde ervoor dat de Amsterdammers zich opeens van een hele andere kant lieten zien. Het verdiende in deze fase absoluut de gelijkmaker en was daar via Jack van Moerkerk in de 79e minuut ook dicht bij in de buurt. Ajax moest wel attent blijven want de geel-blauwen loerde op de counter en waren zo regelmatig nog dreigend voor doelman Veenboer te vinden. Helaas kreeg het opportunistische Ajax in de 85e minuut de definitieve deksel op de neus toen Rowdy van der Putten de bal panklaar legde voor opnieuw Luca Tarani die het vonnis voltrok (3-1). De aangeslagen promovendus kreeg nog bijna de onverdiende 4-1 om de oren in de 89e minuut toen Oussama Siali namens FC Lisse een grote kans om zeep hielp. De laatste kans was voor Ajax in blessuretijd en eigenlijk zegt dit genoeg over deze wedstrijd. De prima ingevallen Sonny Pronk schoot via via nog op de lat waarna de rebound ook niet besteed was aan Kenneth Misa-Danso. 

Het zat Ajax ook deze keer niet mee (of dwing je dit af ?) en zo viel ook vandaag het kwartje weer de andere kant op al zaten er met name in de tweede helft genoeg momenten en fases bij die de Ajax-burger weer wat moed gaven. Hopelijk geeft dit wat meer zelfvertrouwen voor volgende week als DOVO op bezoek komt met de oud-Ajacieden Ralph Hovestad en Lars Middelwijk. Kortom, nieuwe kansen op een dringende omslag !

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

FC LISSE – AJAX 3-1 (2-1)
Scoreverloop: 7. Mark de Loor 1-0, 14. Kenneth Misa-Danso 1-1, 27. Luca Tarani 2-1, 86. Luca Tarani 3-1
Scheidsrechter: F.E. ter Brake
Toeschouwers:700
Lisse: Erik Cummins,Bert Koomen, Justin Valk, Kevin van der Zwet, Leroy Oehlers, Lars Rauws, Rik Vermeulen (67. Boyd Stevens), Mark de Loor (78.Rowdy van der Putten), Milton Klooster (71. Oussama Siali), Bas Buimer, Luca Tarani
Ajax: Stephan Veenboer,Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Roy Deken, Tim de Jong, Bart Spil, Patrick van der Kuijl (45.Ruben Adneij), Marijn Sterk (78. Celso Uhlenbeek), Kenneth Misa-Danso, Jack van Moerkerk, Ricardo Fransberg (54. Sonny Pronk)

Media:
– Klik hier voor een verslag op RTV West.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Later meer.

Share