Zaterdag 2 verliest bij Argon

Verslag: Rob

In deze wedstrijd begon Ajax op overtuigende wijze: al na 8 minuten wist Jurka een bal die door de keeper eerder al was gestopt toch in het doel te krijgen (0-1). Even later zagen we nog pogingen van Van Roemburg en Klene die over of naast gingen. Hierna was het spel echter te slordig om nog tot grote kansen te komen, maar omdat ook Argon onnauwkeurig was konden zij keeper Van Diggelen vooralsnog niet in problemen brengen. Vlak voor rust zagen we Plemper nog alleen voor de keeper, maar de spits die vorige week nog doeltreffend was, wist nu niet te scoren. In de daarop volgende aanval was het aan de andere kant wel raak toen Argon op 1-1 kwam.

Na de pauze had Van Roemburg al na een paar minuten moeten scoren, maar de middenvelder raakte de paal. Argon wist wel het doel te vinden: in de 56e minuut haalde Bergkamp uit en vond net een klein gaatje naast keeper Van Diggelen (2-1). Esajas kwam het veld in voor Plemper en de rechtsbuiten gaf meteen een fraaie voorzet waar Jurka net niet tegenaan kon lopen. Hierna kreeg de normaal zo trefzekere spits nog een paar kopkansen, maar het vizier stond na de pauze nog niet op scherp. Ook Rellum kwam na een fraaie solo alleen voor de keeper, maar de sluitpost van de Argonauten kwam goed zijn doel uit.

1819arg_aja03

Dezelfde doelman wist twintig minuten voor tijd ook nog een penalty van Jurka te stoppen, nadat Uhlenbeek in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Met nog tien minuten op de klok ging coach Le Grand va banque spelen door verdediger Sarpong te wisselen voor Wilhelm die als vierde aanvaller ging spelen.

Achterin bij Argon was even de organisatie niet op orde en zo kon Jurka twee keer koppen op doel, maar gingen beide pogingen naast. Ajax gaf echter wel veel ruimte weg achter de verdediging, maar vooralsnog kon de thuisploeg daar niet van profiteren. Ook Esajas kon in de blessuretijd het doel niet vinden en zo leed Ajax in de tweede uitwedstrijd weer een nederlaag.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share