AJAX 5 herovert koppositie

Afgelopen zaterdag reisden onze dapp’re strijders af naar het pittoreske Delft om aldaar aan te treden tegen de rode lantaarndrager Concordia. De zwarthemden hopen op een beter seizoen als de laatste editie, want ondanks dat zij toen sportief de moed erin hielden werden er nauwelijks punten behaald. Met een vernieuwde selectie kwam de hoop terug in de stad van Willem van Oranje echter de goede resultaten laten nog op zich wachten. Gezien de laatste twee thuiswedstrijden van Ajax 5 (15 goals) zou een men zeggen …. telraam mee ! … Echter, de twee vorige bezoekjes buitenshuis verliepen nou niet echt crescendo. Scherp zijn en vertrouwen op je eigen kwaliteiten (en die hebben de Old Heroes in overvloed) moesten de drie punten mee terug naar Mokum brengen.
Ajax 5 speelde zoals verwacht en was de bovenliggende partij tegen een Concordia dat, ondanks dat men in de kelder bivakkeert, absoluut niet onverdienstelijk speelde. De 0-2 ruststand was echter wel het juiste spelbeeld. Tijdens de wedstrijd lieten onze mannen van het vijfde zien hoe verfijnt hun techniek is. Op het WK van 1978 liet toenmalig bondscoach Ernst Happel menig speler met open mond op het trainingsveld achter. Hij eiste namelijk perfecte techniek van zijn manschappen waarvan de meeste al 1 keer vice Wereldkampioen waren en een bagage vol Europa Cups hadden. “Doe effe voor coach”, riepen de spelers waarop Happel wat cola flesjes op de doellat zette om zonder te missen ze er 1 voor 1 af te schieten. “Kein gelul” zei hij … nu jullie. Onze mannen beschikten zaterdag ineens over deze bewonderenswaardige techniek, want de ene na de andere mooie aanval belandde tot maar liefst zes keer toe op paal en lat. Tegen een Concordia dat zich hierdoor gesterkt voelde stapte onze coca cola boys uiteindelijk met een benauwde, maar wel dikverdiende 2-3 overwinning het veld af. Cola flesjes stonden er niet op de lat vandaag, maar de blikjes werden wel genuttigd in de bus terug waar tot de conclusie werd gekomen dat je kampioen wordt tegen de kleintjes. Dat bleek eens te meer toen bekend werd dat Sparta (die zich evenals onze mannen eerder dit seizoen onaantastbaar voelde) verrassend had verloren tegen Quick dat zich nu ook aan het titelfront meldt. Op doelsaldo staat Ajax 5 weer op de koppositie in een competitie waarin niemand meer ongeslagen is. Ik nam er s’avonds een colaatje op en in mijn hoofd hoorde ik de oud-bondscoach “Kein gelul, drei punkten”.

Tekst: Paul

De stand:

Share