Ajax wint weer: 0-2 in Sneek !

1819ons_aja01.jpg

Vooraf een woord van dank aan de media afdeling van ONS Sneek.

Jo gastfrijens en tsjinst binne in foarbyld foar in protte !

Dat Ajax de laatste wedstrijden steeds beter begint te voetballen werd vorige week ook eindelijk eens beloond en bevestigd met een klinkende overwinning op DOVO. Konden de promovendus, die begon als een bang muisje maar nu langzaam begint te brullen als een jonge welp, deze lijn ook doortrekken tegen ONS Sneek ?

1819ons-aja00

wedstrijdbeleving door Marcel

Ajax, dat weer begon met Kenneth Misa-Danso ten faveure van Sonny Pronk die zijn vorige invalbeurt (FC Lisse) en basisplaats (DOVO) zeker niet beschaamd had, startte evenals ONS Sneek zeer matig. De wedstrijd had zeker een lange aanloop nodig voordat het echt leuk begon te worden. Vooral veroorzaakt door het geringe aantal leuke momenten rondom beide strafschopgebieden. Beide teams deelden wel wat plaagstootjes uit (voor Ajax o.a. Ricardo Fransberg en Kenneth Misa-Danso), maar de eindpass was steeds niet goed en dus was het wedstrijdbeeld er één in de categorie … rommelig. Pas na een half uur spelen leefde het duel op en hoe ! Kenneth Misa-Danso was alert bij het uitverdedigen van ONS Sneek en veroverde zo de bal. In zijn ooghoeken had hij inmiddels doelman Barry Diteweg al iets te ver voor zijn doel zien staan en met een sierlijk geplaatste boogbal plofte zowaar de 0-1 voor Ajax in het netje. 

Voor de 0-1 kwam de zwartgouden brigade al sowieso beter in de wedstrijd. Daarnaast nam steeds meer het initiatief en had drie minuten later wederom een levensgrote kans om te scoren. De voorzet van de ijverige Ricardo Fransberg bereikte net niet de inlopende Jack van Moerkerk omdat Denzel Prijor de bal tot corner tikte. Het gaf wel aan dat Ajax inmiddels vrijer en met vertrouwen aan het voetballen was, terwijl ONS nog steeds ietwat slordig en onnauwkeurig te werk ging en moeite had om de goed georganiseerde Ajax defensie te verrassen. Zo bereikten we op deze zomerse herfstdag de rust waar de echte liefhebber toch nog wel wat achtergesteld werd.  

1819ons_aja02.jpg

Na rust moest ONS wel kleur bekennen. De thuisclub, die zijn aanhang tot dan nog niet verwend had, kreeg de eerste kans in de 50e minuut via een slap kopballetje van Genridge Prijor. Ajax was wel gewaarschuwd en kreeg zo de boodschap mee dat het weer voldoende energie in de 2e helft moest stoppen om zo succesvol te blijven. Het begon ook iets meer achterover begon te leunen, maar met inmiddels Sonny Pronk in de gelederen begreep het de opdracht maar al te goed. De strakke en verre uittrap van de wederom uitmuntende doelman Stephan Veenboer bereikte in de 58e minuut op de middenlijn Kenneth Misa-Danso die de bal vervolgens ineens mee nam met zijn hoofd en zichzelf zo lanceerde. Denzel Prijor zag alleen de hielen van de rappe buitenspeler die vervolgens de bal in de verre hoek deed belanden voor de 0-2 tussenstand. Een wonderschoon doelpunt !

Ajax had hierna nogmaals kunnen toeslaan om zo de score nog verder op te voeren, maar Ricardo Fransberg zag zijn schot gekeerd worden door Barry Diteweg. De bezoekers leken op rozen te zitten ook al omdat het vizier bij ONS tot dan aan toe nu niet bepaald juist was afgesteld. Daar kwam nog wel verandering in. Werd Ajax nu wat laconieker of drong ONS gewoon wat energieker aan en had Ajax zijn antwoord daarop nog niet klaar liggen ? Feit was dat Ajax tussen de 63e en de 72e minuut krakend en piepend overeind bleef en dat was te danken aan het nodige geluk maar ook aan de beste doelman die Ajax na Danny Been in de goal heeft staan. Wat Yumé Ramos en invaller Curty Gonzales ook probeerden Stephan Veenboer wist van geen wijken en hield zo de nul voor Ajax met een paar onvoorstelbare reddingen. Hierdoor ontstond er, net zoals vorige week, ook nu weer voldoende ruimte voor Ajax in de omschakeling maar de Amsterdammers (die inmiddels van de schrik waren bekomen) gingen hier vervolgens te slordig mee om waardoor de deur nog niet definitief in het slot was gegooid.

Dit werd bijna fataal in de 79e minuut toen de geheel vrijstaande Yumé Ramos op de voeten schoot (reflex) van Stephan Veenboer. In de slotfase (waar het doorgaans nog wel eens fout ging) had Ajax de zaakjes wel weer voor elkaar, kwam zo niet meer in de problemen en dus kon het opnieuw drie punten bijschrijven. De mannen van Yuri Rose hebben de smaak te pakken en steeds meer wordt dit elftal een team waar keihard geknokt wordt en waarbij het voetballende gedeelte er steeds beter begint uit te zien maar ook waar voldoende verbeterpunten nog aanwezig zijn.

Volgend weekend vervolgen we ons avontuur thuis tegen Harkemase Boys. Tot ziens op De Toekomst.

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

ONS Sneek – Ajax 0-2 (0-1)
Doelpunten: 30. Kenneth Misa-Danso 0-1, 59. Kenneth Misa-Danso 0-2
Scheidsrechter: R.H. Hensgens
Toeschouwers: 450
Gele kaarten: Serge Fatima, Michael Lanting, Nick Kuipers, Barry Ditewig, Yumé Ramos (allen ONS Sneek)
Opstelling ONS Sneek: Barry Ditewig, Denzel Prijor, Nick Kuipers, Serge Fatima, Frits Dantuma, Michael Lanting, Samir Merraki (66. Curty Gonzales), Ale de Boer, Klaas de Vries, Yumé Ramos, Genridge Prijor (66. Jan Dommerholt)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Roy Deken, Marijn Sterk, Ricardo Fransberg, Mitchell Burgzorg (78. Jay Winter), Jack van Moerkerk, Kenneth Misa-Danso (71. Ruben Adneij), Kevin Owusu Asare (54. Sonny Pronk), Bart Spil

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op de website van ONS Sneek.

Share