Opnieuw doelpuntenfestijn Ajax 5

Wat zou de vierde thuiswedstrijd van de Old Heroes brengen nu de ware krachtsverhoudingen na zes wedstrijden redelijk in te schatten zijn. De 2 megatoppers (versus AFC en Sparta) van de eerste seizoenhelft hebben we al gehad en qua punten staat het allemaal gelijk. Dit seizoen zou het kampioenschap wel eens op doelsaldo beslist kunnen worden. Ondertussen kunnen Victoria, HBS en Quick als ware onzichtbare sluipmoordenaars ook stiekum nog met de titel ervan doorgaan. Zijn de overige elftallen uit de competitie dan kanonnenvoer of worden zij verrassingsploegen ? Gezien de nipte uitoverwinningen van Ajax 5 tegen Kampong en Concordia is alertheid het toverwoord geworden voor onze mannen.

HVV, in het stoere geelzwart en met de 10 trotse kampioenschappen ster op de borst, zou zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank willen laten lijden. Evenals vorige week gingen onze boys rusten met een comfortabele 2-0 ruststand. Dit kon HVV echter nog niet verontrusten, want ook zij lezen de wedstrijdverslagen en zolang ze mee konden komen was er kans. Immers, vorige week werd het ook maar nipt 2-3 (bij Concordia in Delft) voor de duidelijk betere Ajacieden. Misschien zouden die twee balletjes net goed vallen voor de Hagenaars. Lang bleef het een wedstrijd. In de tweede helft kreeg HVV zelfs wat bravoure gesteund door de tussenstand van 3-1 en met het beroemde Haags kwartiertje in het vooruitzicht. Nou, dat kwartiertje kwam er hoor ! Maar wel aan de andere kant. De scheepslading aan voetbalervaring werd door Ajax 5 even gelost. Alsof het een V.O.C. schip in de gouden eeuw was, zo rijkelijk gevuld was het laatste kwartier. Maar liefst zes doelpunten werden om de twee a drie minuten in het netje geschoten. Als ware het een honkbalwedstrijd werd er na afloop geïnformeerd hoeveel het maar liefst geworden was … 9-1 !! Ik herhaal 9-1 !! Een niet te bevatten uitslag voor de heren van HVV die de eerste 75 minuten met een goed gevoel over het veld liepen, maar er afstapte op dezelfde wijze als Der Mannschaft later op de dag in de JC ArenA. Vol ongeloof hoe dit had kunnen gebeuren.

Tekst : Paul
Foto’s: Jacques Kattenburg

Share