Zaterdag 2 verliest weer uitwedstrijd

1819csw-aja01

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag ook in Wilnis geen uitwedstrijd weten te winnen. Tegen CSW werd het, na een 2-0 ruststand en de kruitdampen waren opgetrokken, uiteindelijk 4-3 met twee keer rood voor de Amsterdammers.

Verslag: Rob/Andre

In Wilnis wilde Ajax voor het eerst deze competitie een uitwedstrijd winnen maar al na 3 minuten moest het team van trainer Le Grand een bittere pil slikken toen de aanvoerder van het nog puntloze CSW op fraaie wijze scoorde (1-0). De Amsterdammers probeerden hierna van alles maar kregen niet meer dan een handvol mogelijkheden, waar keeper Zandwijken aan de andere zijde regelmatig handelend moest optreden. Zo moest in de 35e minuut nog een bal van de lijn worden gehaald na een goed uitgevoerde corner van CSW.

1819csw-aja05

Ajax pakte ook diverse gele kaarten in deze fase waar overigens spelers van de thuisclub voor vergelijkbare vergrijpen vaak onbestraft bleven. De grootste kans voor de Amstermmers was Sarpong die een vrije trap op zijn verkeerde voet kreeg, in de aanval daarop maakte CSW de marge nog groter (2-0). Ook Uhlenbeek kon de Wilnisser sluitpost niet verrassen met een geplaatst maar te zacht schot. Vlak voor rust moest Ajax ook nog met een man minder toen Esajes met rood van het veld moest, waardoor de klus in de 2e helft nog moeilijker werd.

1819csw-aja02

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of scheidsrechter Beumer toverde opnieuw een rode kaart voor een Ajacied uit zijn zak. Na een mannelijk duel voor de dugout van CSW werd er zoveel misbaar en gegil gemaakt, dat de leidsman er met boter en suiker in ging en Rellum van het veld stuurde. In de 60e minuut was er opnieuw een fout van de scheidsrechter aan ten grondslag dat Ajax met negen man tegen een 3-0 achterstand op liep: Klene werd overduidelijk aan zijn arm getrokken waardoor de CSW aanvaller vrije doortocht kreeg en zonder dat er voor een overtreding werd gefloten ,werd doelman Zandwijken voor derde keer gepasseerd. Na deze voorsprong stuurde de CSW trainer zijn manschappen naar achteren om de bal rond te gaan spelen op eigen speelhelft en de wedstrijd in het slot te gooien.
David Zegers (speler Ajax 3) kwam in het veld voor de hard werkende Jurka, die ook al een gele kaart had ontvangen en voor alle veiligheid maar gewisseld werd.

1819csw-aja03

Ajax rechtte nogmaals de rug en in de 70e minuut was het van Roemsburg die Uhlenbeek bereikte en met een lage schuiver de 3-1 aantekende. De paniek sloeg toe bij de ploeg uit Wilnis, helemaal nadat Ajax in de 80e minuut de aansluitingstreffer maakte, het was Zegers die op aangeven van Uhlenbeek de 3-2 binnen tikte. De stormbal werd gehesen en het was alle hens aan dek voor CSW, kort voor het eindsignaal stoomde verdediger Keur nog maar eens naar voren: zijn schot stuitte op de vuisten van de CSW doelman. De inlopende Uhlenbeek werd zeer opzichtig in de rug geduwd, opnieuw zag de scheidsrechter er geen brood in om Ajax de gelijkmaker te laten maken door voor een penalty te fluiten. CSW scoorde nog in de 89e minuut de 4-2. Nog was het niet gedaan: aanvoerder Ernest stuurde invaller Zegers de diepte in en scoorde beheerst de 4-3. Voor alle zekerheid besloot de arbiter van dienst maar direct voor het einde te fluiten voordat Ajax met een verdiend puntje naar huis kon gaan.

Een groot compliment voor de negen Ajacieden die tot het bittere einde voor een goed resultaat hebben gestreden, alleen hadden ze het deze wedstrijd toch nooit gekregen want met twaalf tegen negen blijft het een ongelijke strijd.!!!

Eindstand kaarten: Ajax 2x rood + 3x geel – CSW 1x geel.

1819csw-aja04

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share