Zaterdag 2 door in beker na penalty’s

1819wvh-aja-bek01

Verslag: Rob

Op deze regenachtige dinsdagavond had Ajax Zaterdag 2 de kans om de vieze smaak van de thuisnederlaag tegen Spakenburg 2 van zich af te spelen tegen stadsgenoot WVHEDW 3 in de bekerwedstrijd uit op De Toekomst. Al na 7 minuten lukte dat toen Celso Uhlenbeek besloot van grote afstand uit te halen en de keeper van WV aan de grond genageld stond (0-1).

1819wvh-aja-bek02

Ajax probeerde door te drukken, maar op het doorweekte kunstgras was goed combinatievoetbal erg lastig. Timo van Roemburg schoot nog ban afstand maar zijn poging werd gepareerd door de doelverdediger van WVHEDW. Pas na 21 minuten zagen we het eerste doelgevaar van de thuisploeg in het blauw toen na een vlotlopende aanval de bal naast werd geschoten. Ajax reageerde snel en Van Roemburg maakte op fraaie wijze de 0-2.

1819wvh-aja-bek03

Vlak voor het half uur werd Sonny Pronk onderuit gehaald in het strafschopgebied en de spits klaarde zelf het karwei: 0-3. Vijf minuten later was het weer raak toen een schot van Rio Uhlenbeek van richting werd veranderd waardoor de doelman van WVHEDW kansloos was (0-4). Bijna was ook Ruben Adneij succesvol maar na een fraaie passeerbeweging ging zijn poging rakelings over het doel en zo gingen we rusten met een comfortabele voorsprong.

Na de pauze zette WVHEDW wat meer druk en kreeg keeper Du’aine le Blanc wat meer te doen en 10 minuten na de hervatting scoorde de ‘thuis’ploeg tegen (1-4). Een fraaie voorzet van Celso Uhlenbeek werd door Sonny Pronk niet in het doel gewerkt en zo was Ajax duidelijk minder effectief dan voor rust. Twintig minuten voor tijd krulde een speler van WVHEDW een vrije trap langs keeper Le Blanc (2-4) en even later volgde de 3-4 uit een vlotlopende aanval: zo zag de score er ineens wat minder fraai uit.

Zo’n tien minuten voor het einde kreeg de ingevallen Ralph Jurka een grote kans toen hij de diepte in werd gestuurd maar op de doelverdediger stuitte. Vlak hierna volgde de vierde treffer waardoor de stand ineens gelijk was (4-4)!! Bijna bracht Celso Uhlenbeek zijn ploeg weer op voorsprong maar zijn poging ging ruim over. Zo eindigde het duel in een gelijkspel en moesten penalty’s de beslissing brengen.
Hierin was Ajax met 4-2 de beste en zo bekert de ploeg van trainer Le Grand door.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Share