Zaterdag 2 verliest weer…2-1 van Odin’59 2

1819odi_aja01.jpg

Verslag: Rob & Andre

Beide teams hadden in eerste instantie wat problemen om tot goed uitgespeelde kansen te komen, maar in de 10e minuut zagen we het eerste gevaar voor het doel van Ajax toen een vrije trap tot drie keer toe kon worden ingeschoten door een speler van Odin maar keeper Van Diggelen op zijn post stond en toen hij moest capituleren bleek het buitenspel te zijn. Een paar minuten later volgde een kopbal op doel dus Ajax had gewaarschuwd moeten zijn dat het geen gemakkelijke middag werd en antwoordde al snel met een schot van Rio Uhlenbeek dat door de Heemskerkse keeper uit de hoek werd geranseld.

1819odi_aja02.jpg

Na 20 minuten was het wel raak toen een hoekschop door een speler van Odin achter keeper Van Diggelen werd gekopt (1-0). Luttele minuten later werd het karwei voor Ajax nog lastiger toen een vrije trap fraai achter Van Diggelen werd geschoten (2-0).
Een paar minuten voor rust volgde een grote kans voor Ajax toen Celso Uhlenbeek de diepte in werd gestuurd maar zijn inzet nog net naast getikt kon worden. Vlak voor de pauze volgde nog een mogelijkheid voor de spits van Odin, maar zijn inzet ging rakelings naast. Zo gingen we met een 2-0 achterstand rusten met de wetenschap dat het na de pauze een stuk beter moest om nog enige kans te maken op een goed resultaat.

1819odi_aja03.jpg

Ajax kwam vol passie en strijdlust de kleedkamer uit, dat resulteerde in een grote kans voor Rio Uhlenbeek: zijn schot kon ternauwernood uit de hoek geranseld worden door de Odin,59 keeper.
Timo van Roemburg zag even later zijn vrije trap rakelings overgaan. Odin,59 loerde op de counter maar schoten van de Heemskerkers vlogen hoog over en naast het doel van Ajax. Ralph Jurka worstelde zich door de defensie van Odin,59 maar kon slechts door een overtreding rand strafschopgebied
gestopt worden, de toegekende vrije trap toegekend door de warrig leidende scheidsrechter leverde niets op, inmiddels hadden Rico Wilhelm en van Roemburg geel gekregen dus er moest voorzichtig de duels aangegaan worden mede omdat Ajax slechts over één wissel kon beschikken.

1819odi_aja04.jpg

Deze invaller Mick Kohlman had een groot aandeel in de aansluitingstreffer: in de 83e minuut
gaf Kohlman een perfecte voorzet op de mee opgekomen Nick Klene, die aarzelde niet en met een schitterend schot in de bovenhoek was er weer hoop in de Ajax harten. Er volgde een spannende slotfase waar Ajax zeker meer verdiend had. Ralph Jurka kreeg in een scrimmage de bal niet voldoende onder controle om af te ronden. Rio Uhlenbeek pompte de bal hoog voor het doel en broer Celso kopte rakelings naast.
De tijd was tekort voor Ajax om er een meer dan verdiend punt uit te halen. De komende weken is het te hopen dat de geblesseerden weer terug keren, zodat de geplaagde trainer Detlef le Grand weer wat dikker in zijn spelers komt te zitten.

1819odi_aja05.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share