Ajax Zaterdag 2 is GVVV 2 de baas

1819aja-gvv01

Verslag: Rob & Andre

In deze zespunten wedstrijd was eerste kans voor Ajax toen een vrije trap rechtstreeks op doel werd geschoten maar door de keeper gekeerd kon worden. Hierna volgden pogingen van GVVV en Ajax (Klene) die echter hoog over gingen. Een kwartier later kreeg dezelfde Klene nog een schotkans uit een fraaie voorzet van de zijkant, maar nu werd zijn inzet gekeerd door de Veenendaalse defensie.

Even later volgde weer een goede voorzet van Uhlenbeek waarbij Esajas de bal net naast tikte. Een kwartier voor de pauze volgde een kans voor GVVV na slordig balverlies in de verdeduging van Ajax, maar de lob van de Veenendaalse speler ging ver over het doel van keeper Van Diggelen. Weer een goede voorzet van Uhlenbeek betekende een schotkans voor Van Roemburg die echter rakelings over ging. Vlak voor het einde van de eerste helft volgde de terecht 1-0 toen een voorzet van Kohlman uiteindelijk bij Esajas belandde die verwoestend uithaalde.

De tweede helft was amper weer begonnen of Ajax was zijn verdiende voorsprong al weer kwijt: een hoge voorzet viel precies tussen twee Ajax verdedigers in die twijfelden met weg werken: de spits van GVVV pakte dit buitenkansje met beide handen aan en scoorde de gelijkmaker (1-1). Ajax kon weer opnieuw proberen om op voorsprong te komen, dat gebeurde in de 58e minuut: Uhlenbeek zwiepte de bal voor, eerst was het Jurka die hard op de vuisten van de GVVV doelman schoot en de terug springende bal kwam voor de voeten van Klene maar ook zijn schot kon nog geblokt worden, daarna was het Esajas die met zijn rug naar het doel staande de bal beroerde en over de doellijn tikte (2-1).

Een schot van Van Roemburg kon nog op de doellijn gekeerd worden, de GVVV verdediging wankelde en Jurka werd in de 16 meter gevloerd. De hard werkende spits nam zelf de toegekende strafschop die verdween hard en hoog in het dak van het doel (3-1). Mick Kohlman speelde slim tussen de linies door en strooide met passes op de voorwaartsen van Ajax. 10 minuten voor tijd bereikte een crosspass van Van Roemburg de geheel vrijstaande Uhlenbeek die haalde vernietigend uit en de eindstand op 4-1 bepaalde.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share