Zaterdag 2 wint weer: DVVA 2 wordt met 4-1 verslagen.

Verslag: Rob & Andre

Na de overwinning tegen GVVV moest Ajax nu weer voor de driepunter gaan tegen laagvlieger DVVA. Na 7 minuten zagen we de eerste doelpoging door Klene maar zijn poging ging over. Voor de eerste migelijkheid van de stadsgenoot moesten we wachten op de 20e minuut toen een uitbraak van een speler van DVVA uitmondde in een schot voorlangs het doel van Van Diggelen.

1819aja_dvv03.jpg

Even later was het aan de andere kant wel raak toen Jurka een uitbraak tot doelpunt promoveerde (1-0). Even later had Esajas een uitgelezen kans op de 2-0 toen hij een rebound vrij kon inschieten maar hoog over schoot. Omdat ook DVVA verder geen potten meer kon breken, gingen we de rust in met een kleine voorsprong.

1819aja_dvv04.jpg

De tweede helft kwam DVVA gedreven uit de kleedkamer om de opgelopen achterstand weg te werken. Ajax kwam zwaar onder vuur te liggen en de gelijkmaker kon dan ook niet lang uitblijven. De Ajax verdediging hielp daar ook een beetje aan mee: in de 50e minuut kreeg men de bal niet weg en van dichtbij scoorde DVVA de gelijkmaker 1-1. Na een kwartier spelen kreeg Ajax weer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een verdiende voorsprong: Van Roemsburg speelde zich knap vrij en gaf de bal aan v/d Steen, met een fantastische boogbal over 20 meter plofte de bal achter de aan de grond genagelde doelman van DVVA in het net (2-1).

1819aja_dvv05.jpg

Ajax doelman Van Diggelen ruimde daarna het veld voor tweede doelman le Blanc om zich bij het 1e elftal te vervoegen. Het eerste wat le Blanc te doen kreeg was een strafschop verwerken na een onschuldige handsbal in de 16 meter, maar de toegekende penalty ging hoog over het Ajax doel. In de 75e minuut was het opnieuw raak voor Ajax, v/d Steen gaf een slim passje op Ajax spits Jurka en met een gluiperig boogballetje verschalkte hij de uit zijn doel komende DVVA keeper (3-1).

1819aja_dvv02.jpg

Een solo van Uhlenbeek langs een aantal verdedigers strandde op de keeper en Klene verscheen ook geheel vrijstaand voor de doelman, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuut kreeg de DVVA doelman een schot van Uhlenbeek niet onder controle en Jurka was er als een duveltje uit een doosje bij om zijn derde goal van de middag op het scorebord te schieten en bepaalde de eindstand op 4-1.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share