Ajax 5 op valreep naast HBS

Afgelopen zaterdag stond de mooiste klassieke veteranen wedstrijd op het programma: Ajax – HBS. Al sinds de toetreding van de Old Heroes bij de klassieke veteranen DE wedstrijd. Dit is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het hier gaat om de ongeslagen landskampioenen gaat van 2016, 2017 en 2018. Een wedstrijd waarbij de fitste en sterkste selecties worden opgesteld. De eerste clash in 2015-2016 werd een wereldse 5-3 voor Ajax 5 waar nog altijd likkebaardend door de Klassieke Veteranen liefhebbers aan wordt gememoreerd. Een seizoen later was het de enige wedstrijd die de latere kampioen HBS niet wist te winnen. Het was een pot waarbij dan weer Ajax heerste, dan weer HBS maar met uiteindelijk een 3-3 gelijkspel als eindstand. Vorig seizoen de revanche met de titel voor Ajax en maar liefst een 4-1 thuisoverwinning op de Raven. Waar Ajax – Sparta onze klassieker is bij de Klassieke Veteranen, daar is Ajax – HBS zeg maar de Ajax-PSV van onze competitie.

Waren de hoge verwachtingen vooraf gerechtvaardigd ? HBS had per slot van rekening al zeven punten achterstand in de competitie opgelopen. Het antwoord was volmondig JA ! Wat een frisheid, tempo en passie. Over en weer ging het met een mooie HBS goal in het eerste bedrijf waardoor de Hagenaars de tweede helft een voorsprong te verdedigen hadden. De 0-1 zat Ajax duidelijk niet lekker, want de tweede helft kon HBS allen nog maar verdedigen. Ajax trok de wedstrijd naar zich toe en was duidelijk de bovenliggende partij, de stormloop was begonnen. Je kon wachten op de gelijkmaker en dan … ? Het ronde geval wilde er echter maar niet in. Je zou er wanhopig van worden. De laatste minuut naderde. U weet wat Raven doen … inderdaad die stelen en deze Raven leken de overwinning te stelen. Nog één Ajax-aanval die werd onreglementair gestopt. Vrije trap ! Laatste kans. Om u de juiste lading van het moment mee te geven wil ik graag dat u de stem van de fijnste tv-commentator die we ooit hebben gehad Hugo Walker in u hoofd dit hoort zeggen. “Ja, dit is dus de laatste kans voor Ajax. Specialist Liefhebber achter de bal. Zou hij het weer doen ? LIEFHEBBERRRR … GOAL! FRAAI, zo doe je dat. De verdiende 1-1 voor Ajax, dat was wel het minste waar ze recht op hadden.”

Zonder het waarschijnlijk zelf te weten hield architect Alex het Ajax-bastion oningenomen. Nog nooit verloor Ajax een thuiswedstrijd en zo werden de twee verliespunten min of meer een morele puntwinst met een gouden randje.

Tekst: Paul

Share