Doelpuntloze remise voor Zaterdag 2

Verslag: Rob & Andre

Na twee thuisoverwinningen tegen ploegen waar de punten van gepakt moesten worden, werd het vanmiddag een klus met meer pit: WV-HEDW stond wekenlang hoog op de ranglijst maar is door een paar mindere resultaten wat afgezakt. Daarentegen zorgt het bezoek van Ajax altijd voor extra motivatie in Amsterdam Oost, dus kon de brigade van trainer Le Grand zich opmaken voor een zware klus.

De eerste mogelijkheid was na 8 minuten voor Jurka die de diepte in werd gestuurd maar keeper Kuiper kon redding brengen. Voor de eerste mogelijkheid van de thuisploeg moesten we een kwartier wachten toen een schot uit een hoekschop voorlangs het doel van keeper Van Diggelen ging. Een dot van een kans zagen we in de 22e minuut toen Rellum ineens kon uithalen maar de doelman redde bekwaam.

1819wvh-aja03

Hierna volgden nog grote kansen voor Jurka en Rellum, maar Ajax vergat zichzelf te belonen voor het aardige spel in de eerste helft. Bijna profiteerde WV-HEDW toen een speler rakelings over het doel schoot. Beide teams kwamen dus niet tot scoren en zo gingen we met 0-0 rusten.

YaPics.com - Hosting images - 320153Ej12.jpg

In de tweede helft kwam Ajax in de 52e minuut op een meer dan verdiende voorsprong: het was Uhlenbeek die vanaf de zijlijn naar binnen trok, diverse tegenstanders passeerde en vanaf rand strafschopgebied keeper Kuiper van WV-HEDW met een schuiver in de hoek het nakijken gaf. Scheidsrechter Smith wees resoluut naar de middenstip, maar kwam op aangeven van zijn assistent op zijn beslissing terug na vermeend buitenspel. Even later had van der Kuijl geen geluk dat zijn vrije trap over de deklat scheerde Ajax bleef op zoek naar de voorsprong, maar moest zeer alert blijven op de counters van WV-HEDW.

Free Image Hosting - Yapics.com - 1201ZCFL12.jpg

Trainer Le Grand wisselde Sarpong voor Zegers om nog meer druk op de verdediging van de thuisploeg te geven, aan de andere kant moest Ajax doelman Van Diggelen tot tweemaal toe handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Kort voor tijd werd Jurka diep weg gestuurd, helaas was zijn inzet te scherp om nog voor enig gevaar te zorgen, zodat uiteindelijk iedereen zich met een gelijkspel tevreden kon stellen al had Ajax gezien de mogelijkheden van de eerste helft beter verdiend.

Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share