DVS ‘33 maatje te groot voor Ajax op De Toekomst

Het zijn de bekende donkere dagen voor kerst nu de december maand zijn intrede heeft gedaan, maar die donkere dagen zijn al geruime tijd voor Ajax donkere weken. Het worstelt zich een weg door de Derde divisie. Zou het welbekende kwartje ditmaal eens de andere kant op vallen of worden mijn laatste woorden van vorige week bewaarheid?

wedstrijdbeleving van Marcel

Wie aanwezig was met een rood-wit Ajax hart op het druilerige sportpark de Toekomst is zeker de eerste 45 minuten zich rot geschrokken van het niveau wat de Amsterdamse formatie op de mat legde. Direct vanaf de aftrap dicteerde DVS ’33 het wedstrijdbeeld en stond Ajax met de rug tegen de muur. Al na acht minuten spelen had Oktay Oztürk de 0-1 op zijn schoen maar de harde pegel vloog net naast. Ajax kreeg na het eerste kwartier wel een tegenvaller te verwerken toen de niet geheel fitte Kenneth Misa-Danso met knieklachten werd vervangen door Sonny Pronk. Ajax bleef ondertussen continu achter de feiten aan lopen en was nauwelijks te zien op de helft van de tegenstander. Het was niet geheel vreemd dat de verdiende (0-1) in de 21e minuut op het scorebord verscheen. De handige Olivier Pilon dook zomaar opeens achter de defensie van Ajax op en passeerde koel doelman Veenboer. Het was, hoe cru het ook mag klinken, chaos in de Amsterdamse defensie en bijna iedere aanval van de titelkandidaat was gevaarlijk. Van enige vorm van organisatie was totaal geen sprake en menig wenkbrauw werd gefronst bij het aanzien van de verrichtingen van Ajax. Nadat Daniel van Warven in de 23e minuut net geen doel trof was het een minuut later dan toch raak voor dezelfde van van Warven. Hij profiteerde van andermaal chaotisch uitverdedigen aan Amsterdamse zijde (0-2 ).

Ajax moest vrezen met hoofdletters, want het was nog amper over de middenlijn geweest en de geelzwarten bleven domineren. Pas in de 29e minuut zagen we eindelijk een kansje voor Ajax. Na een corner van Ruben Adney was het Sonny Pronk die een dreigende kopbal losliet en zo kon doelman Velanas eindelijk ook eens deelnemen aan de wedstrijd. Stukje bij beetje leek Ajax zich hierna wat te herstellen, maar buiten dat Ricardo Fransberg nog vlak voor rust net te laat kwam bij een strakke voorzet mochten de Ajacieden het “andere Ajax” (DVS ‘33 is opgericht na een fusie tussen Ajax Ermelo en EFC) dankbaar zijn dat de teller slechts op twee bleef steken.

Het kon bijna niet slechter en dus zal er in de rust tactisch wat zijn bijgespijkerd, want Ajax kwam met een ander gezicht uit de kleedkamer. De wedstrijd had zeker op zijn kop kunnen staan toen in de 46e minuut Ruben Adneij maar net over schoot. Ondanks dat Ajax nu beter voor de dag kwam bleef DVS ‘33 het duel wel controleren en waren de doelgerichte acties van Ajax nog steeds op een halve hand te tellen. Misschien omdat onze bezoekers voldoende zelfvertrouwen hadden getankt en dus dachten zeker te zijn van de drie punten leek het erop alsof DVS ‘33 het bij vlagen ook wel best vond. Zo ontstond er een beeld van een Ajax dat niet beter kon en aan de andere kant van een DVS ’33 dat niet meer zo nodig hoefde. Toch kregen de bezoekers via Daniel van Warven en later via invaller Berry Powel nog voldoende kansjes om Ajax nog meer pijn te doen. 

Nee, het tweede bedrijf kon nog nauwelijks boeien ondanks verwoede pogingen van Ajax om zich in de wedstrijd te knokken, wat te waarderen viel, was de conclusie simpel: DVS ‘33 was deze middag gewoon een maatje te groot en dat was geen schande, want na Noordwijk en Quick Boys heeft DVS ‘33 ook laten zien het betere voetbal te spelen in de Derde Divisie waardoor de figurantenrol die Ajax vanmiddag toebedeeld kreeg een tikkeltje verzacht kon worden. Volgende week een kort uitstapje naar Heemskerk (Odin ‘59) waar Ajax traditiegetrouw het altijd lastig heeft. Toch snakt een ieder naar betere resultaten. Duimen maar.
 

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – DVS ‘33 0-2 (0-2)
Doelpunten: 21. Olivier Pilon 0-1, 24. Daniel van Warven 0-2
Scheidsrechter: dhr. R. Hensgens
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Jack van Moerkerk en Ricardo Fransberg (beiden Ajax)
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer, Mitchell Burgzorg,Glenn van Zoolingen,Roy Deken, Jake Wollgarten, Ruben Adneij (78. Kevin Owusu Asare), Jack van Moerkerk, Bart Spil, Kenneth Misa-Danso (16. Sonny Pronk), Marijn Sterk, Ricardo Fransberg
Opstelling DVS ‘33: Thodorie Velanas, Dennis Hollart, Jorran van Santen, Coen Vloedgraven, Roald de Vries, Oktay Öztürk (72. Yannick van Zwam), Daniël van Warven (89. Mark Bouwman), Lars Dekker, Frank van der Burg, Olivier Pilon, Benjamin Roemeon (78. Berry Powel)

Media:
– Klik hier voor de smanevatting.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.nl
– Klik hier voor een verslag op de site van DVS’33.

Share