Zaterdag 2 wint bij “De Rooien” … 0-4

Verslag: Andre

IJsselmeervogels 2- Ajax 2 was een zes punten wedstrijd, het eerste gevaar viel te noteren in de 10e minuut: een indraaiende vrije trap voor Ajax kon door Van Roemburg niet de juiste richting op gestuurd worden en ging voorlangs. Aan de andere kant was er een glijpartij binnen de 16 meter van Ajax, het gebrul om een strafschop was tot ver in het vissersdorp te horen, maar de goed leidende scheidsrechter zag er geen brood in en liet terecht doorspelen.

De stevige wind was er mede de oorzaak van dat Ajax in de 17e minuut aan de leiding kwam: Rio Uhlenbeek mocht een corner nemen die over de graaiende handen van de Vogelsdoelman bij de tweede paal binnenviel (0-1). De linkerspits was een plaag voor de ,,rooie,, verdedigers en met een listig steekballetje zette Uhlenbeek Ralph Jurka vrij voor de keeper die met de voet nog redding kon brengen.

Ajax moest wel zeer alert blijven voor de gevaarlijke en snelle rappe spits van Vogels, een aantal
keren was Sergio Kozjak de Ajax verdediging te snel af, maar dan was er altijd nog Ajax doelman Van Diggelen die redding kon brengen. Timo van Roemburg kreeg nog een grote mogelijkheid maar treuzelde te lang en even later stuurde Van Roemburg Uhlenbeek de diepte in, dat zorgde voor zoveel onrust dat de keeper en een verdediger pardoes tegen elkaar opliepen zodat Uhlenbeek de bal in het lege doel kon schuiven (0-2).

Kort voor het rustsignaal bezorgde de hard werkende Jurka de bal bij Uhlenbeek, die met een fraai schot zijn zuivere hattrick voltooide (0-3). De trainer van IJsselmeervogels was het met een aantal beslissingen van de scheidsrechter niet eens en mocht de tweede helft met rood achter de boarding de wedstrijd vervolgen.

Dat werkte als een rode lap op een stier, met gevolg dat er onnodige overtredingen gemaakt werden zonder aanleiding in deze sportieve wedstrijd. De rooien waren het meest gevaarlijk met vrije trappen maar Ajax keeper Scott van Diggelen was vandaag niet te passeren. Een snoeiharde kopbal van Ajax verdediger Keur kon nog onschadelijk gemaakt worden maar op een inzet van Van Roemburg moest de Vogels doelman zich gewonnen geven (0-4).

Kohlman kwam Sarpong vervangen en Zegers kwam in het veld voor Esajas. Het laatste kwartier was het aan Ajax te danken dat heel slordig met de geboden kansen om sprong anders was de uitslag vele malen hoger uitgevallen. Met dit resultaat kan Ajax weer omhoog kijken, om aansluiting te krijgen op de koplopers.

Komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen stadsgenoot Swift en als toetje op zaterdag voor kerst een bekerwedstrijd tegen SCH’44.

Share