Zaterdag 2 wint stadsderby van Swift…1-0

Verslag: Rob

Na de uitstekende overwinning op IJsselmeervogels stond nu de stadsderby tegen Swift op het programma wat traditioneel altijd een lastig duel is voor Ajax. De ploeg uit Amsterdam is meestal fysiek sterk en heeft vaak snelle spelers voorin waardoor de countertactiek goed tot z’n recht komt.

De eerste mogelijkheid was dus ook voor de gasten na een snelle uitbraak, maar de poging ging voorlangs het doel van Van Diggelen. Na een kwartier moest aanvoerder Ernest geblesseerd van het veld, hij werd vervangen door Kohlman. Opvallend was dat Swift hierna toch wat meer naar voren druk ging zetten zodat Ajax naar achteren werd gedrongen en moest toezien dat de tegenstander af en toe gevaarlijk op doel kon schieten.

Zonder de man in vorm Uhlenbeek kon Ajax hier weinig tegenoverstellen. Doelman van Diggelen moest gestrekt naar de hoek om een fraai schot te pareren en zo moesten wij constateren dat Swift voor de pauze de meeste kansen had gekregen.

1819aja-swi04

Na de pauze veranderde weinig aan dit beeld en speelde Ajax een moeilijke wedstrijd waarbij de kansen schaars waren. Omdat dit ook voor de gasten gold, was het duel niet hartverwarmend voor de verkleumde toeschouwers die de gure kou hadden getrotseerd.

1819aja-swi05

Zegers verving de aangeslagen Kohlman. Waar iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel, was daar vlak voor tijd een fraai afstandschot van Jurka die voor de 1-0 zorgde. Zo won Ajax alsnog nauwelijks verdiend deze wedstrijd.

Klik hier voor nog meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share