Bekerzege Zaterdag 2 sluit 2018 hoopvol af !

Op verzoek van elftalbegeleider André schrijf ik deze wedstrijdbeleving van die doorgaans te lezen valt na een gespeelde wedstrijd van de Zaterdag 1.

wedstrijdbeleving door Marcel

Het werd mij in deze namiddag een tikkeltje gemakkelijk gemaakt, want de Zaterdag 1 was uitgespeeld en dus verschenen er ook een aantal spelers van het eerste team op het veld tegen het tweede team van SCH ‘44 uit Harmelen (samen met SO Soest de trotse koplopers in de reserve 2e klasse). Ajax, dat in de afgelopen vijf competitieduels 13 punten bijeen had gevoetbald, zat dus duidelijk in de winning-mood en liet er vanaf de eerste seconde geen gras over groeien. Binnen 60 tellen stond het scorebord al op 1-0. Een uitstekende individuele actie en dito uithaal van Ralph Jurka (op zo’n 20 meter van het doel) verdween via de paal achter de verbouwereerde doelman. Onze sportieve en faire tegenstander kreeg geen adem en twee minuten later bereikte een prima steekpass vanaf het middenveld Jack van Moerkerk die bekeken de 2-0 liet aantekenen. Een desastreuze avond leek in de maak voor SCH ‘44 omdat Ajax frivool en met snelle combinaties het doel bleef bestoken. Pas in de 21e minuut ging de Ajax-tornado liggen en dat gebeurde op het moment dat Kevin Owusu Asare de 3-0 had gemaakt.

Onze gasten, die al lang blij waren dat Ajax onbewust wat gas terugnam maar zich wel kranig bleven verweren, waren in de 23e minuut voor het eerst dreigend met een schot van Freek van Driel. Ajax bleef uiteraard wel domineren en dicteren echter dit gebeurde daarna in een veel lager tempo en ook werd Ajax wat onzorgvuldiger waardoor SCH ‘44 wat beter de rijen kon sluiten. Invaller Cequinio Esajas (voor de geblesseerde Patrick van der Kuijl) was in de 44e minuut nog dicht bij de 4-0 maar zijn schot werd van de doellijn gehaald en dus kon SCH ‘44 nog met een acceptabele ruststand de kleedkamer opzoeken.

Ook na de korte theepauze bleef Ajax het doel zoeken van SCH ‘44, maar ondanks het vele balbezit en diverse mogelijkheden ontbrak het voor het doel toch aan scherpte en bloeide de wedstrijd enigszins wat dood. Pas in de 64e minuut tilde Ajax de score naar 4-0 toen de prima ingevallen Cequinio Esajas hard via de lat uithaalde voor dus de vierde goal. Het viel te prijzen dat ondanks het toch erg grote niveauverschil onze gasten bleven zoeken naar mogelijkheden en dus positief voor de aanval koos. Dat werd bijna beloond in de 69e minuut maar Zhaijr Coffie schrok zo van de vrije schietkans dat de bal enigszins kolderiek aan hem voorbij ging.

In het laatste kwart liet Ajax weer wat meer zijn tanden zien. Het was eerst Ralph Jurka die rakelings overschoot wat niet veel later gevolgd werd door een magnifieke uithaal vanaf 25 meter die als een kanonskogel in het net belandde (5-0) de naam van de schutter … Timo van Roemburg. In de slotfase kregen beide teams nog een mogelijkheid om te scoren. Voor Ajax verprutste Cequinio Esajas een niet te missen kans (verkeerde keuze voor een leeg doel) en aan de andere kant was het met een halve volley bijna 5-1 (schot Dennis de Bree naast).

Ajax bekert eenvoudig verder tegen een strijdbaar en dapper verwerend SCH ‘44 dat ondanks het krachtsverschil nooit de boel dichtspijkerde en uitging van eigen kunnen. De laatste balwenteling voor 2018 op de Toekomst is hiermee een feit en dus kunnen we gerust zeggen dat het tweede team onderleiding van Detlef le Grand na een moeizaam begin de draad op twee fronten uitstekend heeft opgepakt en hopelijk kan gaan oogsten in 2019. Ik pak mijn pen weer op in Harderwijk bij het eerste team (12 januari tegen VVOG) en zeg tot slot fijne feestdagen beste lezers.

Foto’s: Gerco

Share