Forse nederlaag Zaterdag 2 in Volendam

1819vol-aja00

Verslag: Rob

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was meteen een lastige: uit tegen koploper Volendam. Tegenover de zware blessure van aanvoerder Ernest stond de terugkeer van Van Gonter die tot nu toe uitgeschakeld was. De wijdbroeken deelden in het begin de lakens uit en al na 10 minuten moet keeper Van Diggelen handelend optreden bij een afstandschot. Even later was het bijna aan de andere kant raak toen Uhlenbeek de keeper tot een redding dwong en Klene de rebound niet verzilverde. Even daarna kreeg weer Uhlenbeek een geweldige mogelijkheid, maar stuitte de rappe flankspits weer op de Volendamse doelverdediger.

Na 24 minuten was het aan de kant wel raak toen een voorzet van de zijkamt fraai achter Van Diggelen (1-0). In de fase hierna kwam Ajax niet meer tot grote kansen en vlak voor rust werd de achterstand verdubbelt toen een een Volendamse speler aan buitenspel ontsnapte en Van Diggelen kansloos liet (2-0).

1819vol-aja03

Na de pauze speelde Ajax te slordig om aan goede aanvallen toe te komen en kon Volendam door slap verdedigen op 3-0 komen. Vlak hierna lobte Uhlenbeek de bal uit een hoekschop fraai achter de keeper (3-1). Lang kon Ajax niet van deze teffer genieten want een kwartier voor tijd wist Volendam de 4-1 te maken en volgde daarna zelfs nog 5-1 hetgeen de eindstand betekende.

1819vol-aja04

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share