Ajax 5 boekt zevenklapper

Na de winst van “De Knoepert” afgelopen week (goede start van het nieuwe jaar en met naast de drie sterren ook drie kruikjes boven het Ajax-logo) trad Ajax voor het vervolg van de competitie thuis aan tegen het Utrechtse Kampong. Vorige week troffen we Kampong eveneens in strijd om de Knoepert en toen werd het maar liefst 5-0 in 20 minuten. Uit is Kampong (ook dit seizoen weer) een lastige opponent. Thuis een geliefde tegenstander gezien de historische resultaten. Je kon dus op een slof en een oude voetbalschoen aanvoelen dat de Utrechtse genie de boel ging dichtspijkeren om zo de gevreesde Amsterdamse aanvalsgolven te weerstaan. En zo geschiedde … als ware beach boys startte de Domstedelingen-defensie brutaal op de woeste aanvalsgolven van onze mannen en hielden het ondanks het duidelijke krachtsverschil redelijk droog. Één uitglijdertje (1-0 bij rust) daargelaten dat wel, maar daar was Kampong zeer content mee. Alles nog mogelijk ? Zou je denken, maar u weet het ! Als het op zee eng rustig wordt dan ….. inderdaad 2e helft … de tiki taka Ajax 5 … de machine vond de gaatjes en dat leverde een TSUNAMI van zes goals op. De Kampong-defensie werd nat in de doel touwen achtergelaten in jacht op zoveel mogelijk goals waar de titel wel eens beslist op kan worden. 7-0 werd de eindstand en dat was maar goed ook want het was bijltjesdag deze zaterdag voor de stad Utrecht. Zowel Hercules (0-6) als UVV Black Devils (1-6) moesten tegen onze titel concurrenten Sparta en AFC eraan geloven. Voor de Old Heroes komen de doldwaze weken eraan met volgende week de keizerskroon derby tegen AFC gevolgd door Sparta thuis een week later. Super belangrijk en misschien wel beslissend voor de titelstrijd. Zet hem op Ajax 5 !

tekst: Paul

Share