Koploper Noordwijk is Ajax te machtig

      Reacties uitgeschakeld voor Koploper Noordwijk is Ajax te machtig

Vorig weekend sloot ik mijn belevingsverslag af met de vraag of Ajax de uitstekende reeks waar het mee bezig is een vervolg zou kunnen geven tegen de ongeslagen koploper en titelkandidaat Noordwijk. Hieronder het antwoord.

wedstrijdbeleving door Marcel

Op sportpark de Toekomst was niets meer te merken dat Koning Winter was langs geweest en dus keken we reikhalzend uit naar deze twee mooie voetballende teams. Vanaf minuut één kunnen we alvast gerust verklappen dat het boeiend was en bleef. Ajax en Noordwijk kozen ieder op hun vertrouwde manier voor de aanval. Dit leverde overigens pas in de 13e minuut een grote kans op en wat voor één. De bal kwam voor de voeten terecht van Sonny Pronk (Ajax) die verwoestend uithaalde, maar tweede doelman Mike van Vliet (eerste doelman Roy Rondeltap was geblesseerd) dook de bal fraai uit de rechter bovenhoek. Het antwoord van onze gasten, die al regelmatig met prima combinatie voetbal in de buurt waren verschenen van Stephan Veenboer maar geen grote mogelijkheden konden creëeren, kwam vrij snel. Er moest een dood spelmoment (corner) aan te pas komen om Noordwijk aan de leiding te brengen in de 15e minuut. Het was Nick van Staveren die boven iedereen uit toornde om zo met een krachtige kopbal de 0-1 op het scorebord te brengen. Stephan Veenboer was weer eens gepasseerd en dat was toch al weer 352 minuten geleden (ODIN ‘59). Ajax bleef volharden in zijn eigen spel en dat betekende dat de Amsterdammers uitstekend mee voetbalden, regelmatig tot prima aanvallen kwamen maar dat ook de voortzetting voor de goal maar mondjesmaat iets opleverde als er überhaupt een vrije man werd gevonden . Daarentegen waren de aanvalsopzetten van Noordwijk wat doelgerichter en met name Sabir Achefay bleek een echte handenbinder te zijn.

Noordwijk bleek echter ook moeite te hebben met het vinden van de vrije man voor de goal ondanks een gevaarlijke poging van Emiel Wendt in de 29e minuut. Toch hing de 0-2 eerder in de lucht dan een eventuele gelijkmaker, maar Ajax hield de organisatie uitstekend in tact en vocht voor iedere meter. Wel moest het zo nu en dan zijn meerdere erkennen in het completere Noordwijk dat dan ook nog eens een surplus heeft aan spelers met een individuele actie. Zo ook in de 37e minuut toen de man van de eerste helft Sabir Achefay de handen op elkaar kreeg met zijn solo actie waar Nick van Staveren maar ternauwernood aan voorbij gleed. Het duel kreeg een open karakter in de slotfase van het eerste bedrijf toen eerst namens Ajax Sonny Pronk een prima schietkans kreeg gevolgd door een goede mogelijkheid van wederom Sabir Achefay in de 44e minuut. 

De tweede helft bleef door de magere 0-1 en door de verdienste van het prima spelende Ajax een onvoorspelbaar  karakter behouden. Dat bewees de 52e minuut toen Jack van Moerkerk net te laat was bij een voorzet voor het doel van Kenneth Misa-Danso nadat even daarvoor namens Noordwijk Denzel James nog op Veenboer stuitte. De bezoekers bleven het wedstrijdbeeld bepalen, maar op het kranige verweer van Ajax had de ongenaakbare koploper nog geen antwoord gevonden ondanks kansen voor van Staveren (64e minuut) en Emiel Wendt (71e minuut).

Zo bleef een verrassing nog steeds een reële optie, maar ondanks het inbrengen van aanvaller Ralph Jurka kwam Ajax voorin tekort en kon het maar nauwelijks echte potten breken en dus was de tweede tegentreffer in de 80e minuut wel de definitieve knockout. Het was Stephan Veenboer die de bal niet kon onderscheppen bij het verlaten van zijn doelgebied en zo kon Denzel James de bal via Mitchell Burgzorg in het lege doel plaatsten voor de 0-2. Ajax kwam twee minuten later goed weg toen Emiel Wendt maar rakelings naast kopte na een vrije trap van de prima spelende Thomas Reynaers. Opnieuw leek de slotfase van dit leuke duel allerminst saai te worden, want zowel Kevin Owusu Asare (Ajax) als Tjeerd Westdijk en Emiel Wendt (beiden Noordwijk) kregen nog uitgelezen mogelijkheden om de score te doen veranderen. Het bleef echter bij een verdiende 0-2 zege voor het dus nog altijd ongeslagen Noordwijk dat zich uiteindelijk toch nog meer moest inspannen dan verwacht.

1819aja-noo06

Het antwoord op mijn vraag in de openingszin kan zeker worden bevestigd met een dikke JA. Ondanks de nederlaag maakte Ajax een prima volwassen indruk, maar moest het zich neerleggen bij een nederlaag tegen een team dat in alle opzichten gewoon nog even net iets verder is. Volgende week de draad weer oppikken bij ASWH ? U gaat het lezen op onze website.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – NOORDWIJK 0-2 (0-1)
Doelpunten: 15. Nick van Staveren 0-1, 80. Denzel James 0-2
Scheidsrechter: dhr. R. Gansner
Toeschouwers: 350
Gele kaarten: Mitchell Burgzorg (Ajax), Kasper Michel en Rob Overvliet (beiden Noordwijk)
Opstelling AJAX: Stephan Veenboer, Mitchell Burgzorg, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Jake Wollgarten, Bart Spil, Jack van Moerkerk (76. Kevin Owusu Asare), Marijn Sterk (74. Ruben Adneij), Sonny Pronk (67. Ralph Jurka), Ricardo Fransberg, Kenneth Misa-Danso
Opstelling NOORDWIJK: Mike van Vliet, Kasper Michel Gele kaart (79. Dennis van Rijn), Dylan Rietveld, Rob Overvliet, Martijn le Congé (52. Brayen Bröcker), Thomas Reynaers, Nick van Staveren, Emiel Wendt, Sabir Achefay, Tjeerd Westdijk, Denzel James (86. Axel Wendt)

MEDIA:
– Klik hier en hier voor een verslag op Voetbal Op Zaterdag.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag op Omroep West.
– Klik hier voor een interview met Dylan Rietveld en Martijn le Conge.
– Klik hier voor een verslag op VidB.