Ajax wint oefenduel van stadsgenoot AFC

1819aja-afc01

Verslag: Rob

In deze oefenwedstrijd van een combiteam van de zaterdag 1 en 2 tegen 1e klasser AFC zaterdag 1, met ex-Ajax coach Jorg Smeets, was de eerste kans voor de gasten toen Malotaux (ook oud-Ajax) tegen de benen van keeper Zandwijken schoot. Ook de tweede mogelijkheid was voor de stadsgenoot, maar weer stond de sluitpost van Ajax op de goede plek. Na 20 minuten was het wel raak toen van der Kuijl de doelman van AFC passeerde (1-0).

1819aja-afc02

Vijf minuten later was het weer raak toen Owusu Asare een lange sprint kon maken en de keeper met een droge schuiver kansloos liet (2-0). Vlak voor rust kopte Plemper een voorzet van van der Kuijl binnen en zo was de ruststand 3-0.

1819aja-afc03

De tweede helft was slechts zeven minuten oud toen AFC uit een omschakelmoment tegen scoorde (3-1). Bijna wist Plemper hierna z’n tweede doelpunt te maken na een fraaie steekpass van testspeler Boudouni, maar hij schoot tegen de benen van de keeper.

1819aja-afc04

Ruim twintig minuten voor tijd kreeg AFC wel zeer gemakkelijk een penalty die feilloos werd benut (3-2). De gasten werden sterker, maar de verdediging van Ajax hield stand en zo won de ploeg van trainer Yuri Rose uiteindelijk verdiend.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share