Ajax 5 neemt revanche op Sparta

In de klassieke competitie troffen afgelopen zaterdag de oude Griekse grootheden Ajax en Sparta elkaar onder toeziend oog van oppergod ONEC. Zoals wel vaker in de Griekse mythologie was er een drama aan vooraf gegaan. Sinds de toelating van Sparta en Ajax in het rijk der klassiekers vochten zij heroïsche gevechten uit. Aan het einde van deze bijna olympische competitie (meedoen was immers belangrijker dan winnen in deze gesloten competitie waar alleen de allerbeste, brave 100-jarige traditionals werden toegelaten) reikt dan de oppergod ONEC een eervolle zilveren schaal uit aan de hoogst eindigende die zich vanaf dat moment Kampioen mag noemen.

Een half jaar geleden reisde de dappere strijder Ajax af naar het ridderlijke kasteel van de hardwerkende Spartanen en daar voltrok zich het drama. Onze dappere strijder leed een even pijnlijke als zeldzame nederlaag (6-1 !) tegen de ontketende Spartanen die hun kasteel niet in lieten nemen wetende dat de gehelmde strijder al tweemaal de schaal voor hun neus had weggegrist. De deuk die Ajax had opgelopen moest weggepoetst worden en dus werd zoals zo vaak in de Griekse oudheid revanche een heilige drijfveer.

Ajax richtte zich na deze oorwassing op en leek wel sterker en wijzer dan ooit tevoren. Het werd al beloond met goddelijk vocht (de Knoepert) als beloning tussendoor. DE revanche moest er echter nog komen. Zowel Ajax 5 als het klassieke Sparta stonden op scherp. De spanning die op de wedstrijd stond was enorm wetende dat tevens de koppositie op het spel stond. Dezelfde spanning was terug te zien op het veld. Je kan ook teveel op scherp staan! Dit zorgde voor defensief geblunder bij Sparta. De Old Heroes sloegen snel toe 1-0 ! Meteen op rozen. Sparta liet het er niet bij zitten in het boeiende gevecht dat zich ontspon. 1 op 1 met onze goalie en verwoestende afstand schoten. Onze keeper pakte alles en groeide uit tot man of the match. Als je de boel dicht weet te houden heb je aan één doelpunt genoeg. Mocht onze goalie ooit nog een persoonlijke sponsor zoeken dan kan Esso een interessante partij zijn, want de link van tijger in de tank naar tijger in de goal lijkt mij een prachtige leus.

In de tweede helft scoorde Ajax 5 de bevrijdende 2-0 en met 3-0 kreeg de revanche van onze Griekse grootmacht een waardige uitslag. Na afloop laafde de Old Heroes zich tezamen met de Spartanen aan de versnaperingen en werd ‘s avonds gebroederlijk de ArenA bezocht (Ajax – VVV). Beschaafd zoals dat klassiekers betaamd. Maar ook dit bijna mythologische verhaal heeft een open eind. Want waar Ajax 5 de koppositie van Sparta overnam daar sluipt als de beroemde derde hond (AFC) op gelijke tred met de Old Heroes bij in de strijd om de zilveren schaal. Maar dat is een keizerlijk verhaal voor de volgende keer.

Tekst: Paul

Share