Zaterdag 2 weer onderuit tegen Roda’46 2…0-1

Verslag: Rob

Op een winderig Sportpark De Toekomst viel er aanvankelijk weinig te genieten voor de aanwezige toeschouwers omdat beide ploegen te slordig waren om tot grote kansen te komen. De eerste mogelijkheid was in de 22e minuut voor Plemper die door de Leusdense verdediging slalomde maar de keeper op zijn weg vond.

Vlak hierna een grote mogelijkheid voor Roda’46 toen de aanvoerder de bal vlak naast schoot. Het was uitstel voor Ajax, want in de 26e minuut sneed een aanval door de Amsterdamse defensie en kon een speler van Roda de bal simpel intikken (0-1).

De aanvallen van Roda waren in deze fase gevaarlijker en doelman Van Diggelen moest regelmatig handelend optreden. Vlak voor rust leek Plemper kansrijk te zijn, maar de lange aanvaller kreeg de bal niet onder controle. Zo gingen we met een kleine achterstand de rust in.

Na de pauze drong Ajax wat meer aan, zonder dat we in eerste instantie echt grote kansen zagen. Sarpong moest geblesseerd de strijd staken en werd vervangen door Van der Steen. Vlak hierna wist Van Gonter de bal bij Uhlenbeek te krijgen, die echter naast mikte. Een kwartier voor tijd maakte de keeper van Roda buiten het strafschopgebied hands en werd hij door scheidsrechter Van Twiller gespaard met slechts een gele kaart.

Zo tikte de tijd weg in het voordeel van de gasten die de krappe voorsprong koesterden en de aanvallen van Ajax vrij moeiteloos pareerden. Van Roemburg probeerde het nog met een schot van buiten het strafschopgebied, maar het zat er vanmiddag niet in voor Ajax dat voor de tweede keer dit seizoen van de ploeg uit Leusden verloor.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share