Gelijkspel Zaterdag 2 in Veenendaal

Verslag: Rob

Na de twee opeenvolgende verliespartijen werd het vanmiddag voor de ploeg van trainer Le Grand weer tijd om punten te pakken en tegen DOVO zou dat toch moeten lukken daar dit team een paar plaatsen onder ons staat en ze in Amsterdam met 2-1 opzij werden gezet.

Ajax begon aanvallend en al na 5 minuten was het raak toen een hoekschop van Van der Kuijl door Plemper werd ingekopt (1-0). Bijna was het vlak erna weer raak uit een corner maar nu tikte Bouwman net naast, waarna DOVO uit de daaropvolgende aanval wel scoorde (1-1). De Veenendalers plooiden weer terug op eigen helft en probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden, hetgeen in de 21e minuut bijna lukte toen een speler van DOVO net naast schoot.

Vlak voor rust zagen we nog een grote kans voor de thuisclub na balverlies op het middenveld van Ajax, maar keeper Van Diggelen kon het schot keren en vlak daarna kon centrale verdediger Van der Steen ongestoord opstomen en van de rand van het strafschopgebied schoot hij rakelings over. Zo gingen wij met 1-1 rusten.

Na de pauze begon Ajax net zo voortvarend als voor rust en kon Uhlenbeek al snel op het doel schieten na een afgeslagen hoekschop, maar zijn poging ging voorlangs. In de 65e minuut was het andere kant wel raak toen een speler van DOVO zichzelf knap vrijspeelde in het strafschopgebied van Ajax en de bal fraai in de bovenhoek schoot (1-2).

De Veenendalers waren deze fase feller dan Ajax en zo heroverden ze het overwicht in de wedstrijd. De gasten kwamen er nu maar sporadisch doorheen en de gelijkmaker leek dus uit het zicht. Bijna was het 8 minuten voor tijd wel zover maar een doelpunt van Hoogland werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde toch de terechte 2-2 toen Rellum uit een hoekschop het net wist te vinden (2-2). Zo sleepte Ajax er toch nog een gelijkspel uit, waar het gezien de eerste helft ook recht op had.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share