Zaterdag 2 uit beker geknikkerd in Spakenburg

1819ijs-aja00

Verslag: Rob & Andre

Ajax begon prima aan dit bekerduel: al binnen een paar minuten kreeg Rio Uhlenbeek een schotkans na prima voorbereidend werk van Tim Plemper. Na bijna een kwartier was het al raak toen Owusu Asare de diepte in werd gestuurd (1-1). Lang konden de Ajacieden niet genieten van de voorsprong was even later was het op vergelijkbare manier alweer gelijk (1-1).

Hierna volgde een fase waarbij van beide kanten veel balverlies en misverstanden niet tot kansen leidden, totdat na 30 minuten Hoogland ineens op het doel kon schieten vanaf de rand van het strafschopgebied maar zijn poging ging naast. Vijf minuten voor de pauze zagen we nog een grote kans voor Owusu Asare maar deze keer schoot hij naast en gingen we met een 1-1 tussenstand rusten.

De beide teams waren maar net uit de kleedkamer gekomen voor de tweede helft of Patrick van der Kuijl had bijna de 1-2 op zijn schoen, maar de vogels doelman kreeg met enige moeite de bal onder controle en even later was Rio Uhlenbeek dichtbij een treffer: zijn schot ging rakelings naast. IJsselmeervogels had kleine irritante overtredingen nodig om de aanvalsdrift van Ajax te temperen.

Een gevaarlijk indraaiende corner van Ajax belande bij de eerste paal, Tim Plemper kreeg de bal niet onder controle en de bal hobbelde naast. Even later moest de sterk spelende Kevin Owusu Asare door twee vogels gestopt worden dus weer werd Ajax een mogelijkheid ontnomen.

Een kwartier voor tijd was het Yanninck Cortie die voor de rooien vallende rakelings naast kopte, zo tikte de tijd naar het einde, de trainers begonnen aan hun lijstjes voor de de strafschoppennemers. In de 90e minuut kreeg IJsselmeervogels nog een corner te nemen: de nemer raakte de bal volkomen verkeerd en de verdediging van Ajax werd door het effect verrast, helemaal nadat de bal bij de eerste paal in het doel verdween. Zo kwam er voor Ajax een onverdiend einde aan het bekertoernooi.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share