Zaterdag 2 verliest inhaalduel van Odin’59 2…1-3

Verslag: Rob

Tegen een zwaar versterkt Odin’59 2 (diverse selectiespelers van het eerste maakten hun opwachting), had Ajax het in eerste instantie lastig om een overwicht te krijgen. Bij de thuisploeg zagen we een vertrouwd gezicht: op de linksbackpositie stond Jeremy van Eijsden uit het derde.

Na bijna een kwartier zagen we de eerste mogelijkheid toen Timo Van Roemburg een bal over het doel schoot, vlak erna gevolgd door een poging voorlangs van Kevin Owusu Asare. Bij Odin’59 was de eerste kans raak: Niels Jager profiteerde van het feit dat de verdediging van Ajax de bal niet weg kreeg (0-1).

Lang konden de Heemskerkers niet genieten van de voorsprong want Kevin Owusu Asare werd even later de diepte ingestuurd en alleen voor keeper Mike van Vliet faalde de aanvaller niet (1-1). Vlak voor het half uur volgde de volgende mogelijkheid toen Timo Van Roemburg een heerlijke pass verstuurde op Gianni Rellum die rakelings naast mikte. Beide team kregen vlak voor de pauze nog mogelijkheden op meer, maar konden deze niet benutten zodat we met 1-1 gingen rusten.

Ook na de pauze kwam Odin’59 op voorsprong, nu was het de ingevallen Frits Kramer die keeper Ruben Zandwijken verschalkte (1-2). Hierna kreeg Ajax kansen om de score uit te bouwen: zo werd een schot van Steffan Hoogland door een Heemskerks been aangeraakt waardoor de bal rakelings naast ging, maar bleek Odin’59 wederom dodelijk effectief toen de tweede kans weer raak was en Frits Kramer de 1-3 maakte. Cequinio Esajas kwam in het veld voor Jamahl van Gönter, maar ook hij kon niet voorkomen dat Ajax net als eerder dit seizoen verloor van Odin’59.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Share