Zaterdag 2 thuis niet langs CSW 2

Verslag: Rob & Andre

Ajax had even tijd nodig om op gang te komen maar rond de tiende minuut zagen we eindelijk wat activiteit rond het doel van CSW met schoten van Steffan Hoogland en Kevin Owusu Asare. Vijf minuten later werd Tim Plemper de diepte ingestuurd, maar keeper Jordy Wens redde knap.

Zo benutte Ajax de kansen niet en kon CSW meer aandringen en vlak voor het half uur volgde een grote kans maar Scott van Diggelen kon redding brengen. Zo moest de thuisclub oppassen voor de Wilnisser counters maar gingen we rusten met 0-0.

De tweede helft begon zonder Kevin Owusu Asare, hij moest het 1e komen versterken bij Eemdijk en zijn vervanger Ceqinio Esajas kwam voor hem in het veld. In de 48e minuut stoomde Gianni Rellum vanuit het achterveld naar voren en bereikte met een steekpass Esajas die met een simpele voetbeweging de CSW doelman passeerde en de verdiende 1-0 op het scorebord plaatste.

In de 60e minuut verzuimde Ajax om op 2-0 te komen: een vlot lopende aanval bereikte Patrick van der Kuijl maar die zag zijn inzet gestopt. Vervolgens was het Rio Uhlenbeek, die van links naar binnen trok en in de korte hoek de paal trof. CSW stelde er nauwelijks iets tegenover. De van een enkelblessure teruggekeerde Nick Klene moest zich laten vervangen door Seth Sarpong en even was de organisatie weg achterin bij Ajax. Daar profiteerde SCW van door in de 75e minuut de 1-1 aan te tekenen.

Tim Plemper werd vervangen door Jamahl van Gönter om in het laatste kwartier nog iets aan de stand te veranderen en Niels van der Steen kreeg nog een mogelijkheid maar kon de bal niet genoeg controleren om uit te halen. Zo kreeg Ajax niet wat het verdiende en moest derhalve toezien dat de achtervolgers dichterbij komen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share