Super Mark schiet Ajax 5 naar monsterscore tegen Concordia

Speelronde 19 in de super spannende klassieke veteranen competitie bracht Concordia naar De Toekomst. Ondanks dat de Concordianen het de laatste seizoenen moeilijk hebben weten ze het toch altijd redelijk droog te houden in Mokum en dat heeft niets te maken met dat er meestal in de Adidashal wordt gespeeld. In het eerste seizoen werd Ajax kampioen tegen Concordia, ondanks een stortvloed aan kansen werd het een benauwde 1-1. Ook de seizoenen erna werden er, ondanks dat de Delftenaren het onderspit dolven, toch uitslagen behaald waar trots over gepraat werd in de bus terug naar de stad van Willem van Oranje. Concordia zou voor Ajax 5 toch niet het rampschip van jaren geleden worden (dat voor de Italiaanse kust kapseisde) in de strijd om prolongatie van de titel ?

Concordia kwam in ieder geval (gesterkt door het verleden en met het feit dat men eindelijk de hatelijke rode lantaarn heeft overdragen aan Kampong) met vertrouwen naar onze geliefde hoofdstad en dat was te merken. Ze speelden geweldig. Slechts één gaatje wisten onze mannen maar te prikken (1-0 bij rust) in de loopgraven tactiek van Concordia. Met 1-0 heb je geen marge als het ronde monster een keer goed valt aan de andere kant. Het was tijd voor drastische maatregelen. Op de bank zat Mark nog. De altijd met tomeloze inzet, overzicht en passie spelende Mark werd ingebracht. In de beroemde blockbuster films van Marvel gebeurt dat ook altijd, Als er een ramp dreigt komt er een superheld in actie. In ons geval tata tata de ta ! SUPER MARK. In een tijdsbestek van 20 minuten maakte onze koene held er maar liefst 5. Dit hadden de andere Supers (want dat zijn de Old Heroes gezien hun prestaties inmiddels allemaal) net even nodig. Ajax was los en toen de wervelwind ging liggen stond er maar liefst 9-0 op het scorebord. Zo schreven de SUPER OLD HEROES weer een mooie passage bij in de rijke geschiedschrijving van het team.

Tekst : Paul

Share