Zaterdag 2 verliest uitduel in winderig Spakenburg

1819spa-aja00

Verslag: Rob & Andre

Ajax had vanmiddag in de eerste helft wind mee en startte prima in het regenachtige Spakenburg en kreeg kansen via Steffan Hoogland en Rio Uhlenbeek, maar ook de thuisclub kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Scott van Diggelen.

Na zo’n 20 minuten dacht Jamahl van Gonter dat hij een doelpunt had gemaakt, maar de scheidsrechter keurde het af vanwege een eerdere overtreding. Even later kreeg de spits weer een mogelijkheid maar kon de Spakenburgse keeper redding brengen.

Vijf minuten voor de pauze was het wel raak toen Jamahl van Gonter uit een hoekschop prima raak kopte (0-1) . Zo stond Ajax bij rust voor maar had de score hoger kunnen en moeten zijn, daar het team na de pauze tegen de wind in moest spelen.

Spakenburg had de tweede helft de stormachtige wind mee, maar toch was de eerste mogelijkheid voor Ajax: van Gönter bracht een Spakenburger verdediger in het nauw, zodat zijn keeper nog met moeite
redding kon brengen. Even later bracht Steffan Hoogland met een voorzet Rio Uhlenbeek in een riante scoringspositie, helaas treuzelde hij te lang met afronden. Sarpong kwam in de 60e minuut Klene vervangen, van Roemsburg had de pech dat zijn afstand schot rakelings naast ging. Van Gónter onderschepte de bal, kapte en draaide zich vrij maar zag zijn inzet in het zijnet belandden. Vooralsnog had Ajax doelman van Diggelen weinig of niets te vrezen van de afstand schoten van de Spakenburgers.

In de 75e minuut gaf Ajax niet voldoende druk op de bal op het middenveld en dat gaf Spakenburg de kans om voor het eerst gevaarlijk te worden en tot verbijstering van iedereen verdween de bal in het doel 1-1. Nog was er voor Ajax geen vuiltje aan de lucht, Esajas kon alleen op de Spakenburger doelman afgaan maar schoot de bal recht in zijn handen. Een verre uittrap die gedragen werd door de wind, belandde achter de laatste linie van Ajax, de spits van de Blauwe kwam voor zijn man en tergend langzaam rolde de bal over de doellijn bij Ajax 2-1 . Geheel tegen de verhouding in stond Ajax wederom met lege handen want een vrije trap in de blessuretijd van Roemsburg kon geen verandering meer brengen in de stand.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.