Ajax zorgt voor klein stuntje tegen Hoek … 3-1

Kon Ajax op eigen veld tegen Hoek de onverwachte uitglijder tegen Eemdijk (5-3) wegpoetsen, weer terugkeren in de flow waarin het zat en was die nederlaag achteraf een incident gebleken ? 

1819aja-hoe00

wedstrijdbeleving door Marcel

Ten opzichte van vorige week was er één aspect onveranderd, want weer stond er een stormachtige wind die een grote rol zou gaan spelen tijdens dit duel. Met de wind in de rug begon Hoek overtuigend, maar het eerste noemenswaardige schot op doel was voor Ajax in de 8e minuut (Bart Spil). Ajax had even een aanloopje nodig om ook lekker in de wedstrijd te geraken, maar al snel bleek dat het fysiek sterke Hoek een lastig klusje zou gaan worden. Duels werden niet ontweken en dus werd er meer gebikkeld dan dat het schouwspel oogstrelend was. Het mannelijke gevecht vond plaats tussen beide zestienmeter gebieden en het leek wel of het vijandelijke doelgebied voor beide teams een “no go area” was. Beide teams streden voor iedere meter en naarmate het duel vorderde kwam Ajax steeds meer voetballend als winnaar tevoorschijn. Echte kansen leverde dat echter niet op en zo werd de ruststand bereikt met een 0-0 tussenstand en was het wachten op meer spektakel.

Gesteund door de wind in de rug werd meteen duidelijk dat Ajax een ander gezicht liet zien dan voor rust. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Ajax het heft in handen en gaf, vooruitlopend op het vervolg, dit nooit meer uit handen. Ricardo Fransberg had Ajax al in de 48e minuut op 1-0 moeten zetten. Oog in oog met doelman Vercouteren schoot de frêle aanvaller in de handen van de keeper terwijl de verre hoek vrij was. Bijkomen van deze grote kans kon Hoek niet, want nog geen minuut later zette Bart Spil Kenneth Misa-Danso alleen voor de doelman. Hij passeerde wel beheerst de doelman en tekende voor de verdiende 1-0. Ajax was los en alle schroom was zowaar verdwenen. Onze gasten uit Zeeuws Vlaanderen konden niet anders dan achteruit lopen waar ze een Ajax tegen kwamen die regelmatig als een mes door de warme boter sneed. Zo ook in de 52e minuut toen wederom Kenneth Misa-Danso doelman Vercouteren tegenkwam, maar ditmaal was de sluitpost de winnaar.

Ajax kreeg er maar geen genoeg van en in de 61e minuut kreeg het nog meer loon naar werken. Bart Spil, de motor van dit team, speelde Ralph Jurka aan in de lucht die vervolgens de bal verlengde naar Ricardo Fransberg die uiterst beheerst doelman Vercouteren met de buitenkant van het voetje passeerde voor de 2-0. We zouden bijna vergeten dat onze tegenstander wel Hoek was, de trotse periodekampioen spelend met sterke fysieke kerels die niet vies zijn van ambities. Ze werden alleen overrompeld door een herboren Ajax dat zich toch liet verrassen in de 64e minuut toen Rik Impens opeens vrij voor doelman Veenboer opdook en zo van dichtbij de aansluitingstreffer maakte (2-1). Ajax herpakte zich snel en was niet onder de indruk geraakt. Het had zelfs in de 66e minuut het duel in het slot moeten gooien toen Bart Spil een niet te missen kans kreeg voor open doel nadat hij werd aangespeeld door de sterk ingevallen Kevin Owusu Asare. Hij schoot echter in het zijnet. Toch was er geen reden om te treuren, want gedragen door de wind kreeg Ajax ruim een minuut later de volgende levensgrote kans. Ditmaal was het Kevin Owusu Asare zelf die vanaf ruim 16 meter de bal magistraal op de kruising krulde. Ondanks de magere voorsprong bleef Ajax onverminderd de bovenliggende partij. Het voetbalde gewoon een stuk makkelijker, maar hield rekening met het onvoorspelbare en het bracht de kersverse vader Siver Abdulrahman om de defensie de nodige boost te geven .

Omdat Hoek bleef geloven op meer gaf het achterin wel veel ruimte weg en daar wist Ajax wel raad mee. Dat bleek in de 87e minuut toen Kevin Owusu Asare alleen op doelman Vercouteren mocht aflopen, deze vervolgens passeerde maar toch wist de goed ingevallen aanvaller nog het lichaam van de doelman te raken waardoor de bal tot corner kon worden verwerkt. De corner die volgde werd een prooi voor Sonny Pronk die boven iedereen uit toornde om zo de 3-1 binnen te koppen. De buit was binnen en op basis van een uitstekende tweede helft viel hier niets op af te dingen.

1819aja-hoe05

Zo herpakte Ajax zich dus toch knap na het slippertje bij Eemdijk en kunnen we gerust concluderen dat langzaam de zon voor Ajax doorbreekt voor een langer verblijf in de Derde divisie. Nu nog een strak blauwe lucht met wat minder wind graag. Tot volgende week vanuit Friesland voor het treffen met Harkemase Boys.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – HOEK 3-1 (0-0)
Doelpunten: 49. Kenneth Misa-Danso 1-0, 61. Ricardo Franserg 2-0, 64. Rik Impens 2-1, 89. Sonny Pronk 3-1.
Scheidsrechter: dhr. M.A. de Bruijn
Gele kaart: Reguillo Vandepitte (Hoek)
Toeschouwers: 150
Opstelling Ajax: Stephan Veenboer; Mitchell Burgzorg, Toer Bouwman, Roy Deken, Jake Wollgarten; Bart Spil, Marijn Sterk, Glenn van Zoolingen; Ricardo Fransberg (78. Sonny Pronk), Ralph Jurka (69. Siver Abdulrahman) en Kenneth Misa-Danso (61. Kevin Owusu Asare).
Opstelling Hoek: Vin Vercouteren; Lionel Fitsch, Reguillo Vandepitte, Gert-Jan van Leiden, Karim Bannani (25. Zinho Chergui); Sven Mbikulu, Rik Impens, Jonathan Constansia; Ruben de Jager, Kyle Doesburg en Gianni Tiebosch (62. Levi Mombarg).

Media:
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag op PZC.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag van Omroep Zeeland.

Share