Zaterdag 2 boekt belangrijke winst bij GVVV 2

Verslag: Andre

Onder een heerlijk lente zonnetje moest Ajax 2 aantreden voor een inhaalwedstrijd uit bij GVVV, welke eerder door winterse omstandigheden was afgelast. De Ajacieden hadden er duidelijk zin in: na 12 minuten spelen stond er namelijk al 0-2 op het scorebord. Eerst was het Niels v/d Steen die opstoomde over de linkerkant en Nick Klene bij de eerste paal bediende en simpel binnen tikte, nog geen vijf minuten later belandde een voorzet van Rio Uhlenbeek op het hoofd van Tim Plemper die knikte de bal binnen (0-2).

Nog geen minuut later werd Plemper met een fraaie diepte pass van Timo van Roemsburg alleen voor de keeper gezet, de inzet van de Ajax spits spatte op de buitenkant van de paal uiteen. In de 27e minuut kreeg de GVVV spits vrije doorgang naar het Ajax doel en Scott van Diggelen moest ten koste van een overtreding redding brengen, met gevolg een gele kaart en een strafschop tegen die werd benut (1-2).

Vanaf de aftrap had Ajax binnen 30 seconden het verschil weer met 2 doelpunten gemaakt: Ceqinio Esajas benutte goed de ruimte achter de GVVV verdediging en passeerde de doelman in de korte hoek (1-3). Nog voor de rust liep Ajax nog verder uit: Esajas zag Nick Klene op komen en de hard werkende middenvelder scoorde zijn tweede goal van de middag (1-4). Kort voor het rust signaal had Rio Uhlenbeek nog de 1-5 op zijn voet, maar de GVVV doelman kon nog redding brengen.

In de tweede helft was Maikel Keur in de kleedkamer achter gebleven en werd vervangen door Seth Sarpong. Na 55 minuten sloeg helaas de vlam in de pan: GVVV dacht de 2-4 te hebben gemaakt, maar de goed leidende scheidsrechter keurde de treffer op aangeven van zijn assistent af. Dat gaf veel irritatie bij de Veenendalers: Rio Uhlenbeek werd aangeschoten wild en moest een reactie met een gele kaart bekopen dus uit voorzorg wisselde trainer Detlef le Grand zijn linkerspits en voor hem in het veld kwam “good old” Tom Clobus van Ajax 3.

Nick Klene werd vervangen door Gianni Rellum. Patrick van der Kuijl en Tim van Roemsburg hadden geen geluk met hun vrije trappen, zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Een misverstand tussen Seth Sarpong en zijn doelman Scott van Diggelen zorgde ervoor dat eerst genoemde een doorgebroken GVVV speler bij zijn shirt vast moest houden wat hem de rode kaart opleverde.

Met 10 man moest Ajax nog even stand houden, dat ging goed totdat in de blessuretijd de bal voor de tweede keer deze middag op de stip ging, en ook deze penalty werd benut en de eindstand op 3-4 bepaalde. Een goede overwinning voor Ajax dat weer een klein beetje afstand neemt van de gevreesde P/D plaatsen.

Share