Ajax 5 profiteert van misstap Sparta

Ajax 5 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij zijn oudere broer, Ajax Sportman Combinatie oftewel ASC tegenwoordig woonachtig in Oestgeest. Op voorhand een partij die geen problemen mag oproepen voor onze mannen, maar goed je weet het nooit en als je het van de familie moet hebben kan je wel eens onaangenaam verrast worden. Alleen winst telde vandaag in de spannende titelstrijd waarin we gewikkeld zijn met het klassieke Sparta. En laat nu juist deze speelronde de altijd beladen knaller HBS-Sparta op het programma staan. Datzelfde HBS waar Ajax 5 in de laatste minuut pas een nederlaag tegen afwendde (1-1).
Op deze mooie lentedag voelde het jongere Ajax zich als veulens in de wei. Jong, onverschrokken scorend met gemak en met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk. Na een 0-2 ruststand moesten de noeste werkpaarden van ASC hun meerdere erkennen in de Young/Old Heroes 0-5. Het grote goede nieuws kwam uiteindelijk uit ‘s Gravenhage. Een op volle oorlogsterkte, goed spelend Sparta had na een 1-2 ruststand toch het onderspit gedolven tegen HBS met 4-2. De raven hadden weer eens toegeslagen op een wijze die in de Hitchcock klassieker “the Birds” niet had misstaan. Zo kwamen onze mannen weer met stip op 1 met een wedstrijd minder gespeeld. Één zwaluw maakt echter nog geen zomer, maar onder het lentezonnetje mag je er wel van dromen. Leve Ajax 5 !

Tekst: Paul

Share