Doelpuntrijk gelijkspel Zaterdag 2 in derby

Verslag: Andre

In de altijd beladen stadsderby tegen Swift, kwam Ajax al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong: Timo van Roemsburg stuurde Rio Uhlenbeek de diepte in, die gaf de bal strak voor en de inkomende Tim Plemper scoorde de 0-1. Daarna golfde het spel over en weer zonder dat enig doelgevaar ontstond.

Een flinke tegenvaller voor Ajax was in de 25e minuut het uitvallen met een zware enkelblessure van Maikel Keur, hij werd vervangen door Rico Wilhelm en trainer Detlef moest daardoor zijn achterhoede wijzigen. Vlak voor het rustsignaal van de zwak leidende scheidsrechter was Swift nog gevaarlijk met een geplaatste kopbal die onschadelijk gemaakt kon worden door Ajax doelman Scott van Diggelen.

Direct na de aftrap van de tweede helft was het opnieuw Ajax dat scoorde: Tim Plemper bereikte de mee opgekomen Steffan Hoogland en die kegelde de bal hard en hoog achter de doelman van Swift (0-2). Swift -dat het maar niet kon vinden met de beslissingen van de scheidsrechter- ging over tot het veelvuldig praten met de leidsman en die beloonde de gesprekken met gele kaarten. Toch kwam Swift door een rake kopbal in de 55e minuut op 1-2 terug in de wedstrijden nog geen minuut later ging de bal op de stip: de scheidsrechter was zo onder de indruk dat een onschuldige schouderduw beloond werd met een strafschop.

Het was opnieuw Ajax doelman die niet aan het cadeautje wenste mee te werken en stopte schitterend de inzet. Hierdoor kreeg Ajax opnieuw veel energie dat het zelfs in de 77e minuut op een 1-3 voorsprong kwam: Nick Klene ondernam zijn zoveelste sprint achter een diepe bal en de onvermoeibare middenvelder scoorde met een fraaie lob.

Swift hees de witte vlag, zag Tim Plemper de bovenkant van de lat raken en even later een op een de bal in de handen van de Swift doelman schieten. In de 86e minuut was er een alles of niets aanval van Swift
waarbij een overtreding op de Ajax keeper gemaakt, maar er werd niet afgefloten en pardoes ging de bal in het verlaten doel (2-3). Het talrijk opgekomen publiek ging nogmaals fanatiek achter de thuisploeg staan en wat er aan zat te komen gebeurde ook: slim nam de Swift spits in de laatste minuut de bal met de hand mee, dat opnieuw niet werd gezien door de scheidsrechter en scoorde de onverdiende gelijkmaker (3-3). Zuur voor Ajax dat slechts met één puntje het veld moest verlaten.

Share