Zaterdag 2 speelt gelijk tegen IJsselmeervogels

1819aja-ijs01

1819aja-ijs00

Verslag: Rob

In dit duel stond voor IJsselmeervogels nog een periodetitel op het spel, maar het was Ajax dat in de beginfase de lakens uitdeelde. Na een kwartier kwamen de gasten echter beter in de wedstrijd en doken af en toe gevaarlijk op voor het doel van Scott van Diggelen. Ook Ajax kreeg mogelijkhede, zo schoot Tim Plemper na zo’n 20 minuten rakelings naast.

Zo kabbelde de eerste helft voort en werd het niveau van beide kanten steeds bedenkelijker met veel foute passes en misverstanden waardoor beide keepers vrij weinig handelend moesten optreden. Vlak voor rust veerde iedereen op toen Rio Uhlenbeek eerst een bal op de lat krulde en daarna keeper Matthijs van Eersel tot een redding dwong. Dit was het sein voor een heus slotoffensiefje van Ajax dat echter niet tot doelpunten leidde en zo gingen wij pauzeren met 0-0.

Na de rust was weer de eerste kans voor Ajax toen Patrick van der Kuijl van afstand op doel schoot maar de doelman van IJsselmeervogels de bal uit de hoek ranselde. De ploeg uit Spakenburg probeerde het veld klein te houden zodat Ajax er combinerend niet doorheen kwam en met lange ballen werd getracht in de ruimte achter de Amsterdamse verdedigers de snelle spitsen te lanceren.

Ook de ingevallen Jay Winter probeerde keeper Van Eersel met een geplaatst schot in de kruising te passeren maar wederom had de sluitpost een passend antwoord. Even later ging de doelman in de fout toen hij een afstandsschot los liet en Tim Plemper dit buitenkansje niet liet liggen (1-0). Erg lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong want nog geen tien minuten later wist Geert-Jan Muijs doelman Van Diggelen te passeren met een geplaatst schot in de kruising (1-1).

Beide teams gingen nu voor de winst en het tempo ging aan beide kanten omhoog. Hierdoor kwam er meer ruimte en daarvan maakte Tim Plemper gebruik om z’n tweede van de middag te maken (2-1). Vlak voor tijd kwam IJsselmeervogels toch nog op gelijke hoogte toen uit een corner raak werd gekopt (2-2).

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share