Slotfase nekt Ajax bij DOVO

De competitie lag twee weken stil, maar in Veenendaal rolde eindelijk de bal weer in een duel om des Keizersbaard. Hoe zouden beide teams deze wedstrijd gaan beleven nu de druk eraf is en er vrijuit gevoetbald kan gaan worden ?

wedstrijdbeleving door Marcel

Wie de eerste minuten heeft gezien kan niet anders concluderen dat DOVO veel energieker van start ging dan de Amsterdamse formatie. Vanaf de eerste balomwenteling waren de spelers van trainer Gert Kruys veel feller in de duels en overrompelde zo Ajax. Al in de 3e minuut werd laconiek uitverdedigen keihard afgestraft. Roy Bakkenes profiteerde hiervan en zag Abderrahim Loukili bij de tweede paal vrij staan voor de 1-0. Ajax, dat nog steeds niet thuis gaf, kreeg drie minuten later andermaal een draai om de oren toen topscorer Joshua Patrick opeens vrij opdook en zo de 2-0 binnen gleed na een perfecte voorzet van oud-Ajacied Lars Middelwijk. Een kansloze middag leek aanstaande. Ajax, dat als een oude auto eerst moest worden aangeduwd, kwam echter opeens in de 14e minuut terug in de wedstrijd en zo sloeg de motor vrij plotseling toch weer aan. De voorzet van Glenn van Zoolingen werd prima binnen gekopt door Mitchell Burgzorg (2-1). Vanaf dat moment waren we getuige van een open wedstrijd met twee teams die voor de aanval kozen en waar gaandeweg Ajax steeds meer de bovenliggende partij werd.

Ondanks de ijver van beide teams werden er maar weinig noemenswaardige kansen afgedwongen en was het duel meer levendig dan fraai. We moesten wachten tot de 40e minuut voordat we weer een noemenswaardige kans van naam mochten noteren en deze was voor Ajax. Het was Jack van Moerkerk die via het lichaam van Enrico Patrick de bovenkant van de lat raakte. Ruim een minuut later was het toch raak toen Ajax net buiten de zestienmeter diagonaal voor de goal een vrije trap mocht nemen. Het was Siver Abdulrahman die niet treuzelde en de bal geplaatst in de verre hoek krulde voor de wonderschone gelijkmaker (2-2). Zo mochten we na 45 minuten gepassioneerd voetbal even aan de thee en was de comeback van Ajax na een belabberde start misschien wel het gesprek in de kantine.

Na de pauze zagen we meteen een gretig Ajax dat er geen gras over liet groeien en meteen volle bak ging. Deze dadendrang werd in de 52e minuut bijna beloond toen de kopbal van Siver Abdulrahman door doelman Tim van Weerdhof werd over getikt. Pas in de 58e minuut zagen we weer enige dreiging van de thuisclub via Joshua Patrick (schot voorlangs), maar Ajax bleef het betere veldspel behouden en had in de 62e minuut via Kenneth Misa-Danso moeten scoren, maar de voeten van doelman van Weerdhof brachten redding. De roodwitten uit Veenendaal bliezen aardig hun partijtje mee, maar moesten toch erkennen dat Ajax nog steeds de meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt. Zo ook in de 70e minuut toen wederom Siver Abdulrahman met een vrije trap dreigend werd.

Tot de 77e minuut leek er niets aan de hand voor Ajax totdat invaller Ruben Adneij (hij stond amper twee minuten in het veld) een corrigerende overtreding moest maken op Roy Bakkenes wat direct met rood bestraft werd. Vanaf dat moment speelde Ajax een kansloze wedstrijd. Het verloor meteen het initiatief, liet zich terugdringen op eigen helft en zo DOVO terugkeren in de wedstrijd wat ze niet meer uit handen gaven. Toch was Ajax in de 82e minuut nog dicht bij de 2-3 toen de ingooi van Roy Deken bijna Kenneth Misa-Danso in staat stelde om kansrijk te worden. Het sluitstuk was toch overduidelijk voor DOVO dat Ajax nog steeds terugdrong op eigen helft en in de 87e minuut was het bij de tweede paal Joshua Patrick die de 3-2 binnen kopte. Ajax vond hierna niet meer de kracht om terug te knokken en het kreeg uiteindelijk in blessuretijd nog een vierde tegentreffer te verwerken toen invaller Quincy Arends doelman Veenboer verschalkte voor de eindstand van 4-2.

Terugkijkend heeft Ajax zich uiteindelijk behoorlijk tekort gedaan en waren de druiven dus behoorlijk zuur, maar de getoonde wilskracht in combinatie met het prima veldspel na de vroege achterstand geeft hopelijk voldoende vertrouwen om in de komende drie wedstrijden nog wat punten bijeen te voetballen. Te beginnen volgende week thuis tegen ONS Sneek.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

DOVO – AJAX 4-2 (2-2)
Doelpunten: 4. Abderrahim Loukili 1-0, 7. Joshua Patrick 2-0, 15. Mitchell Burgzorg 2-1, 43. Siver Abdulrahman 2-2,87. Joshua Patrick 3-2, 90. Quincy Arends 4-2
Scheidsrechter: de heer T. Voncken
Toeschouwers: 500
Gele kaarten: Abderrahim Loukili (DOVO), Roy Deken en Jack van Moerkerk (beiden Ajax)
Rode kaart: Ruben Adney (Ajax)
DOVO: Tim van de Weerdhof, Muhamed Velagic (46. Quincy Arends), Nando Wormgoor, Yannick Zeeman, Lars Middelwijk (46. Mitchell de Zwart), Enrico Patrick (54. Tarik el Khoulati), Marley Berkvens, Roy Bakkenes, Salim Amerzgiou, Abderrahim Loukili, Joshua Patrick
Ajax: Stephan Veenboer, Jake Wolgarten, Siver Abdulrahman, Marijn Sterk, Roy Deken (85. Timo van Roemburg), Glenn van Zoolingen (55. Bart Spil), Mitchell Burgzorg, Jack van Moerkerk (75. Ruben Adney), Ralph Jurka, Ricardo Fransberg, Kenneth Misa-Danso.

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag op RTV Utrecht.

Later meer.

Share