Zaterdag 2 bijna verzekerd van handhaving na gelijkspel tegen DVVA 2

Verslag: Rob

Het door blessures en afmeldingen gehavende Ajax moest vanmiddag aantreden tegen stadsgenoot DVVA. Zelfs een grensrechter was niet aanwezig zodat elftalleider Andre de vlag ter hand nam. Al na 5 minuten kwam Ajax op achterstand toen een vrije trap fraai in de hoek buiten het bereik van keeper Van Diggelen werd geschoten (1-0).

Ook de tweede kans was voor de thuisploeg maar de inzet ging naast. Ajax kon voorin nog geen vuist maken en moest vooralsnog dus wachten op de eerste mogelijkheid. Die kwam na 25 minuten toen Tim Plemper een voorzet tegen de paal schoot. Pech dus voor de gasten, maar doordat de ploeg wel het overwicht had hersteld was dit een goed teken voor de rest van het duel.

Even later was het alweer 2-0, weer uit een vrije trap: de bal werd doorgekopt op een speler van DVVA die de bal in de verre hoek knikte (2-0). Hierna kreeg de tegenstander nog enkele kansen maar stond Scott van Diggelen paraat om de score niet meer op te laten lopen. Sterker nog: 5 minuten voor de pauze bracht Gianni Rellum de aansluitingstreffer op het scorebord (2-1) en vlak daarna zorgde Cequinio Esajas uit een voorzet van Rio Uhlenbeek voor de 2-2 ruststand.

1819dvv_aja04.jpg

DVVA kwam met nieuwe energie uit de kleedkamer en zette Ajax vast op eigen helft. De thuisploeg kreeg ook enkele mogelijkheden maar wist hier vooralsnog niet uit te scoren. Nadat Ajax via Tim Plemper eindelijk een kans kreeg was het aan de andere kant wel raak: 3-2.

Tien minuten voor tijd volgde nog een grote mogelijkheid voor Gianni Rellum maar de nijvere middenvelder schoot voorlangs. Vijf minuten voor tijd was het toch gelijk: na een snelle aanval over veel schijven schoot een verdediger van DVVA een voorzet van Rio Uhlenbeek achter zijn eigen doelman (3-3). Zo eindigde dit duel in een gelijkspel dat voor Ajax het maximaal haalbare was en de ploeg nu nog maar een punt nodig heeft voor handhaving.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share